Éjszaka az Ipariban negyedszer

A Gépipari és Elektrotechnikai Szakközépiskola 2020. február 13-án délután hat órától este tízig ismét kinyitja kapuit azok előtt, akik szívesen benéznének: mert érdeklődnek az Ipari képzései iránt, de nem jutottak el a Nyílt Napokra, vagy mert nem hiszik el, hogy valóban el lehet tévedni ebben a hatalmas épületben, esetleg nosztalgiáznának a régi tablókat nézegetve gyerekeikkel vagy unokáikkal, netán szívesen beszélgetnének volt tanáraikkal, egykori osztálytársaikkal.

éjszaka1

„2015-ben szerveztük meg az első Éjszakát, majd azt követte még kettő – mindhárom nagyon jól sikerült, átlagosan több mint 200 érdeklődőt vonzott az esemény minden eddigi alkalommal – mondja Vetter János, az intézmény igazgatója. – Kettős célunk van az Éjszakával: egyrészt a Nyílt Napok munkaidőn kívüli alternatívája, hiszen bemutatjuk a szaktantermekben, műhelyekben, laboratóriumokban folyó munkát is, másrészt több mint húsz helyszínen olyan dolgokkal is találkozhatnak az érdeklődők, amelyekkel csak ilyenkor tudtak – beszélgetéseket, kiállításokat szervezünk, az általános tantárgyakat tanító kollégák is játékos feladatokkal várják az érdeklődőket. Idén a bemutatók és a szórakoztató programok között is lesz újdonság – ismét valamennyi generáció meg fogja találni az érdeklődésének megfelelőt.”

ipari 2020

2020-ban is több mint 20 helyszínen lehet majd betekintést nyerni az iskolában folyó szakmai munkába, például a leglátványosabb és legnépszerűbb 3D-s nyomtatás és a CNC-forgácsolás bemutatók megtekintésén túl a LabView tervezőprogramot is ki lehet majd próbálni. Izgalmakat tartogat a „Robot Ranger” verseny is, és azt is meg lehet majd lesni, hogyan szerelnek gokartot. Az iskola kevésbé „iparis” arca az aulában fotó- és képzőművészeti kiállítással várja az érdeklődőket, az Ipari Kávéházban az idén is tartalmas beszélgetésekre lehet számítani. Részletes programfüzet megtalálható az iskola honlapján és az esemény Facebook-oldalán is.

„Önt is várjuk, Te is gyere!” – hangzik a február 13-án megrendezésre kerülő esemény jelszava.

Petheő Boglárka

Top