Egyre népszerűbb a pati főzőverseny

Az „In Vino Veritas“ – Borban az igazság Polgári Társulás harmadik alkalommal szervezett a  kultúrház előtti téren főzőversenyt. Az idei megmérettetésen 14 csapat vett részt, amelynek mindegyike meg szerette volna mutatni, hogy az ő gulyásuk a legjobb.  A hozzávalót (marhahús) a községi hivatal biztosította.

A versenyzők kilenc órától izzították  a bográcsokat, turbó fokozatra kapcsolták a fakanalakat. A főzésben semmi nem volt  kőbe vésve, ötleteiknek csak a fantáziájuk szabott határt, a fantázia pedig, mint tudjuk, határtalan. Minden versenyző csapat a sok-sok húsra, zöldségre, friss fűszerekre, és a saját titkos fegyverükre esküdött, amitől a gulyás emlékezetes maradt.

Pathi
A versengéshez változatos színpadi program adta a hátteret: tánccsoportok és más formációk látványos műsorokkal szórakoztatták a bográcsolókat. A sportszeretőknek lehetőség nyílt a sportlétesítmény izgalmas szolgáltatásainak kipróbálására: volt lövészeti gyakorlat és labdarúgó-mérkőzés a nős férfiak és nőtlenek között.

Pathi1
Az elkészült gulyásokból egy adagot ízlésesen feltálalva a zsűri asztalánál kellett bemutatni. A zsűri elnöke a dél-komáromi Kocsis vendéglő tulajdonosa, Kocsis Tibor volt. Az idei győztes Németh Adrián és csapata lett, második helyen Pém Tihamér, Zámbó Balázs, Németh Tibor, a harmadik Engel Tibor lett. A polgármester különdíját Zámbó Kinga és csapata kapta.

Pathi2
Lefőzték hát egymást az elmúlt hétvégén és közben szórakozott egy jót az egész falu. A rendezvényt természetesen idén is utcabál zárta.

(miriák, Zámbó Kinga felvételei)

Top