Egyre gyűlnek a polgármesterjelöltek

KOMÁROM. Anton Marek jelenlegi városvezető újra harcba száll a polgármesteri székért Komáromban. Stubendek Lászlónak is gyűjtik már az aláírásokat, de még nem döntötte el véglegesen, hogy megméretteti-e magát. Benčič Péter vállalkozó a Zöld párt színeiben lenne polgármester, de akad civil jelentkező is, Gulyás Magdaléna vállalkozó. Az MKP és a Híd már korábban bejelentette, kiket indítanak.

Régiónk két vezető pártja már korábban bejelentette hivatalos komáromi polgármesterjelöltjét. Az MKP Czíria Attilát indítja, s nemrégiben a Híd párt is közölte, Bastrnák Tibor a választottjuk. A két párt között azonban intenzív együttműködési tárgyalások zajlanak.

Múlt hétfőn egy nyilvános fórumon Anton Marek, a város jelenlegi független polgármestere is bejelentette, újra megméretteti magát. Lapunk kérdésére megerősítette, valóban elindul, ám elfoglaltságára hivatkozva egyelőre nem nyilatkozott a részletekről, programjáról.

A Zöld párt színeiben Benčič Péter vállalkozó is ringbe száll a polgármesteri székért. A Komáromban mintegy fél éve tevékenykedő párt elsősorban a város zöld területeire és a lakóterületekre helyezné a hangsúlyt, de Benčič Péternek szélesebb programja is lesz. A Deltának elmondta, terveik szerint képviselőjelölteket is állítanak, azonban teljes lista állítására nem készülnek.

Minden jel arra mutat, hogy az MKP-s Stubendek László is a jelöltek között lesz, s pártja hivatalos jelöltjével szemben is elindul. Kérdésünkre, miszerint ki lehet-e jelenteni, hogy ősszel harcba száll a polgármesteri székért, Stubendek László azt felelte, ez még nem dőlt el végleg, ugyanakkor hozzáfűzte, lakossági kezdeményezésre már elkezdődött a szükséges aláírások gyűjtése. „Folyamatosan konzultálok emberekkel, vállalkozókkal, civil csoportosulásokkal. A legfontosabb ugyanis, hogy alaposan megismerjem, mi a város, s ezen belül a magyar közösség igénye, nehogy döntésem keresztezze a lakosság szándékát“ – nyilatkozta lapunknak a politikus.

Értesüléseink szerint néhány civil polgármesterjelölt is indul majd a november 15-én sorra kerülő helyhatósági választásokon. Közülük egyelőre nem mindenki kívánta nyilvánosságra hozni szándékát, Gulyás Magdaléna vállalkozó viszont biztos köztük lesz. Elmondta, már sikerült összegyűjtenie az induláshoz szükséges támogató aláírásokat is, ám tovább folytatja a gyűjtést. Függetlenként indul majd, ám programjával kapcsolatban még ő sem nyilatkozott.

Frissítés: Cikkünk hétfői megjelenése óta újabb névvel bővült a jelöltek sora. Less Károly a közösségi oldalon jelentette be, hogy elindul az önkormányzati választásokon Komárom polgármestere címéért. „Határozott, reális programmal, nagy szívvel, pártoktól függetlenül, egy lelkes csapattal. Egy a célunk: Komárom kiemelése a gazdasági, erkölcsi, szellemi süllyedésből” – írta.

(d)

Top