Ebben a hónapban elfoglalhatók az új lakások

Dunamocs. A 2014/15-ös tanévet az iskola átépített éttermében kezdheti meg az óvoda. A költözést  takarékossági szempontok indokolták, a kétszintes épület túlméretezett volt az óvodások számához képest. Ráadásul konyhája sem volt, máshonnan szállították ide az ételt. Az iskola éttermének helyet adó ingatlan egyik szárnyát alakították át óvodává.  A beruházás 47 ezer euróba került, évente pedig 26 ezer euró megtakarítást remélnek.

A megüresedett óvodaépület felújítására vonatkozó tervet ismertette a képviselő-testület ülésén a község polgármestere, Banai Tóth Pál. Ez alapján az épület emeleti részén négy bérlakás – egy kétszobás és három háromszobás – kerülne kialakításra. Ezek a lakások az Állami és Lakásfejlesztési Alap segítségével fognak megépülni. A bérlakásoknak a kellemes környezeten kívül az is előnye lesz, hogy a hagyományos tégla-falaknak, a szigetelésnek és a modern új kazánoknak köszönhetően garantáltan alacsonyak lesznek a fűtési költségek.  Az is növeli a leendő bérlők kényelmét, hogy van pince is, ahol minden lakáshoz tartozna egy-egy kamrahelyiség. A tervek szerint az egész épület új külső szigetelést és új ablakokat kap, miközben az alsó szint minden megkötés nélkül a község tulajdonában maradna.

Dunamocsi
Az építkezési szándékról szóló határozatot  egyhangúlag megszavazták, a képviselők azonban a következő ülésen ismerték meg, a kivitelező vállalat milyen szerződésajánlatot nyújtott be az önkormányzathoz. A felmerült kérdések tisztázása után indulhatott meg az építkezés 2013 novemberében. A gyors és minőségi kivitelezésnek köszönhetően 2014 májusában befejezték az egykori óvoda átépítését.

Tehát így már minden adott ahhoz, hogy négy család már ebben a hónapban elfoglalja új otthonát. Az energiatakarékos lakások csendes, kellemes környezetben, parkolóhelyekkel, nagy, zárt udvarral az iskola és az óvoda épületétől 50 méterre találhatók.

Kép és szöveg: miriák

Top