Dögös Sprint: idén Csilláért futnak!Május 27-én, szombat délelőtt ismét megrendezik a már hagyományossá vált jótékonysági futást Gútán, a DGS Dögös Sprintet. Idén egy súlyos betegséggel küzdő fiatal gútai lánynak gyűjtenek adományokat a résztvevők.

dogos

Kürti Csilla egy fiatal lány, aki már 18 éves kora óta küzd krónikus ízületgyulladással, azaz gyógyíthatatlan reumával. A betegség lényegét az ízületi felszín gyulladásos burjánzása képezi, amely előbb a porcot, majd mélyebbre hatolva a csontot is károsítja, illetve a környező inak gyulladásával is társul. A fájdalmas gyulladás az ízületek „elemésztése” után akár az egész szervezetre is átterjedhet. Csilla túl van két csípőprotézis beültetésen, ami után 2015-ben annyival javult az állapota, hogy bár bottal, de önállóan tudott járni. A reményteli javulás ellenére azonban a reuma továbbterjedt, Csilla ágynak esett és fájdalmas számára minden mozdulat. Jelenleg az édesanyja nélkül képtelen magát ellátni és kísérleti biológiai gyógyszerekkel kezelik. Most térdízületeinek műtétjére volna nagy szükség. Állapota miatt a műtét ötször nagyobb kockázattal jár, mint egy átlagos ember esetében, ám ennek ellenére is belevágnak. Ennek a műtétnek a kiadásaira, illetve a műtét utáni steril környezet kialakítására gyűjt pénzt az idei DGS Dögös Sprint.

„A DGS Sprint az egyértelmű karitatív értékei mellett egy közösségépítő erő is, hiszen ennyi járásbeli embert ritkán látunk összefogni, de még a szélesebb régióból is érkeznek a segíteni akaró futók. Ráadásul ezt sporttal, mozgással tesszük. Sokan edzenek a versenyre, a Vízimalom térsége és a töltés délutánonként ilyenkorra szabályos futópályává változik“ – mondta Forgács Attila, a jótékonysági futást szervező helloGúta polgári társulás egyik vezető tagja.

dgs

A versenyre online – www.dgsprint.eu/regisztracio (szerda éjfélig) –, és a helyszínen (szombat reggel 8 órától) is be lehet nevezni, a regisztrációs díj is hozzájárul az adományokhoz. Ezen túl pénzadományokat is fogadnak a hivatalos gyűjtőszámlán – IBAN: SK2352000000000 016262662, OTP Banka Slovensko, a.s, továbbá az ATECH.NET Pc-shop üzletben található gyűjtőurnába is lehet adakozni. Segíts Te is, fussunk Csilláért!

(d)

Top