Csodahajó várja a gyerekeket

Megyercs. Márciustól a megyercsi gyerekek elhajózhatnak a mesék világába, ugyanis a község központi parkjában lévő játszótéren a napokban lehorgonyzott egy „igazi” hajó, amit a falu öt ügyeskezű és kreatív munkása épített meg a hosszú téli napokon.

Molnár Zoltántól, a község polgármesterétől megtudhattuk, hogy a különleges kültéri játékhajót, mely saját terveik alapján készült, részben új, részben újrahasznosított alapanyagokból készítették el.

„A gyerekek biztonsága érdekében a hajó alsó részén lévő tartóelemeket lebetonoztuk. Ezzel párhuzamosan, készülve a tavaszra, amikor egyre több kisgyerek használja a játszóteret, rendre leellenőrizzük és szükség esetén felújítjuk a többi játszóelemet is – mondta Molnár Zoltán, hozzátéve, hogy nagyon büszke a község munkásaira. – Mindenkiből ki lehet hozni a legtöbbet, csak meg kell tudni, miben jók, mihez értenek igazán és emberszámba kell őket venni. Nálunk nincsenek közmunkások, nálunk kollégák vannak, akik csodákra képesek. Kreatív ötleteikkel, lelkesedésükkel és ügyességükkel igyekeznek minél több pozitívumot vinni a minket körülvevő világ negatív történéseitől elcsüggedt emberek napjaiba. És a gyerekekébe, ahogy azt tették most is.”

JN.

Top