Borfesztivál a Szent László-dűlőben

A korábbi évektől eltérően több mint egy hónappal korábban, május második hétvégéjén rendezte meg a Szegab Polgári Társulás a helyi önkormányzattal közösen a 9. Bátorkeszi Borfesztivált.

Az elmúlt évekhez képest változtattak a lebonyolítás menetén: míg korábban a község mindkét pincesorán párhuzamosan zajlottak az események, ezentúl váltott helyszínen tartják a rendezvénysorozatot: az egyik évben a Galambos-dűlőben, a másik évben a Szent László-dűlőben. Idén ez utóbbi a helyszín, 16 gazda nyitotta ki pincéit, a Galambos-dűlő 6 borásza pedig borházakban kínálta legbecsesebb nedűit. A minőségi borok mellett finom sülteket, sajtokat és más ínyencségeket is lehetett kapni, a gyerekeket kézműves foglalkozásokkal, ugrálóvárral várták, a kulturális programok között pedig mindenki megtalálhatta az ízlésének megfelelőt.

borfeszt

A kétnapos rendezvény pénteken a kapunyitását követően kultúrműsorral indult, amelyen fellépett a komáromi Speciális Alapiskola Tulipán néptánccsoportja, a Kováts József Alapiskola néptáncosai, modern táncosai, a komáromi Művészeti Alapiskola diákjai, a Czafrangó Sylvia Magán Művészeti Alapiskola tánccsoportja és a fűri Nosztalgia kórus. Ezután Labancz Roland polgármester köszöntötte a megjelenteket és ünnepélyesen is megnyitotta a borfesztivált. Őt követte Nótár Mary és az LGT Revival Band koncertje. Az első nap kulturális részét DJ Fada műsora zárta.

borfeszt1

A szombati nap futó- és sakkversennyel indult. Délután a bátorkeszi csapat a Győri ETO öreg-fiúkkal mérte össze erejét a helyi futballpályán. Ezt követte a nemesócsai OUCHA fúvószenekar, a perbetei mazsorettek és a borlovagok felvonulása. Majd újfent a könnyűzene szereplői kaptak teret a színpadon. Fellépett a Vinyl és a Jóvilágvan zenekar. A nagy durranás előtt egy akrobatikus tűzzsonglőrt és tűztánc showt láthattak a nézők. A rendezvény a tavasz egyik legnagyobb bulijával folytatódott, egy igazi sztárfellépővel, a legendás Kispál és a Borz zenekarral. A kétnapos rendezvényt DJ Peter műsora zárta.

borfeszt2

borfeszt3

Miriák Ferenc, a szerző felvételei

Top