Böjte Csaba atya gyermekei Bátorkeszin

A Nyíregyházán eltöltött két hét után Bátorkeszin, Nagy Beáta pedagógus egy héten át saját otthonában látta vendégül a Székelyföldről, Teremiújfalu – Isteni Irgalmassági Gyermekvédelmi Központ 15 lakóját, Bálint Adél nevelőnő vezetésével.

Teremiújfalu Romániában, Marosvásárhelytől 12 km-re délre, Marosszék délnyugati határán helyezkedik el. A Dévai Szent Ferenc Alapítvány támogatásával 2010. szeptemberében 20 marosszéki gyermek talált a községben új otthonra.

Nagy Beáta lapunknak elmondta: „Az elmúlt év elején felkerestem a Budapesten működő Dévai Szent Ferenc Alapítvány irodáját és jelentkeztem önkéntesnek. Azóta szabadidőmben, az iskolai szünetekben elutazom a székelyföldi gyermekvédelmi központba, hogy a rászoruló gyermekekkel foglalkozzam.”

keszib
Nagy Beáta otthonában a gyerekek nagyon jól érezték magukat. A falu lakossága amikor megtudta, hogy erdélyi gyerekeket fogadok, felajánlottak segítségüket. Gyümölcsöt, zöldséget hoztak, Hegedűs Adrianna 80 palacsintát is sütött a gyerekeknek. A mezőgazdasági szövetkezet a mindennapi friss tejet biztosította, de több vállalkozó saját gépkocsijával járult hozzá a gyerekek szállításához.

„A bátorkeszi tartózkodásuk alatt a gyerekeknek bemutattuk a községet, részt vettünk labdarúgó mérkőzésen, szentmisén, fogadott minket Labancz Roland polgármester, meglátogattuk Búcson a Babamúzeumot, elmentünk Tatára, vacsoráztunk a parókián és Szabó Edit, egykori polgármesternél. Az utolsó napot Paton töltötték a gyerekek, majd este a Vintop-Karkó Pincészet fogadta őket.
Nagyon sokan segítettek, ezért mindenkinek nagyon szépen köszönjük a segítségét. Kicsit el is szomorodtunk, hogy ilyen hamar véget ért a tábor, ám lelkesen készülünk már a jövő évre” – mondta befejezésül Nagy Beáta.

Miriák Ferenc, Képarchívum

Top