Bogya tele tervekkel

Ez év áprilisában időközi polgármester-választást tartottak a 390 lelket számláló kisközségben. Erre azért volt szükség, mivel a korábbi polgármester Antal Béla elhalálozott. A választást Fitos Zsuzsanna nyerte, aki alig egy hónapja vette át a falu irányítását.


 

Fitos Zsuzsanna Bogya polgármesternőjeFitos Zsuzsanna, polgármester

Kedvenc étel: tésztafélék
Ital: jó erős fekete presszókávé
Hobbi: olvasás, színház
Film: Romantikus és történelmi filmek
Könyv: Henryk Sienkiewicz művei


 

A napokban vele beszélgettünk a tervekről, mellyel szeretnék fellendíteni a községet. „Kezdeném a közösségi programjainkkal, melyekre nagy hangsúlyt fektetünk. A helyi falunapot mindig július utolsó hétvégéjén rendezzük meg. Augusztusban több testvértelepülés meghívásának teszünk eleget, amikor is részt veszünk az általuk rendezett eseményeken. Szeptemberben egy egészségügyi napot szeretnénk megvalósítani. Az évek során azt tapasztaltuk, hogy ezen események iránt van a legnagyobb érdeklődés.

Októberben a nyugdíjas találkozót rendezzük meg, majd a novemberi hónapban ismét ellátogatnak hozzánk a lakszakállasi színjátszók. Decemberben a gyermekek nagy örömére hozzánk is ellátogat a Mikulás. El kell mondanom, hogy fel szeretnénk újítani a karácsonyváró ünnepséget, mely az ünnepre hangolódásról és a közös szórakozásról szól majd. A programokat úgy állítjuk össze, hogy elsősorban a helyi gyerekek megmutathassák ének- és tánctudásukat, valamint amatőr szereplőkkel is szeretnénk színesebbé varázsolni a rendezvény kulturális részét“ – mondta a polgármester.

„A közösségi programok után néhány szót szólnék a beruházásokról. Terveink között szerepel a kultúrház tetőszerkezetének és nyílás-záróinak cseréje. Erre nagy szükség lenne. Emellett a halottasház rekonstrukciója is várat magára, csakúgy mint az a helyiség, melyben majd az archív anyagoknak keresünk megfelelő helyet. Ezt kénytelenek vagyunk saját erőforrásból biztosítani és teljes felújítást végezni. Tudvalevő, hogy ilyen kis települések esetében nagyon minimális az anyagi hátterünk, ebből adódóan olyan nagy terveket nem is szövögethetünk, de ez nem jelenti azt, hogy egyes helyzetekben nem léphetünk. Gondolok itt elsősorban az új bérházakra, ahol idővel szeretnénk kialakítani egy játszóteret, annál is inkább, hiszen itt nagyrészt fiatal házasok élnek gyerekekkel. Továbbá az elkövetkezendő időben szeretnénk felújítani a járdáinkat, majd az utcákat is, ez viszont már keményebb dió. A hátralevő két évben azon dolgozunk, hogy építkezési telkeket tudjunk felajánlani olyan személyeknek, családoknak, akik úgy döntenek, hogy családi házat építenének ebben a faluban. Ha ez létrejönne, mindenképpen emelné a lakosság számát, ami azt jelentené, hogy egyes pályázatoknál más besorolást kaphatnánk. Terveink vannak, és hogy ezek közül melyik valósul meg, majd az idő megmutatja. Arra szeretnénk törekedni, hogy élhetőbb, szerethetőbb községgé váljon a mi kis falunk“ – mondta Fitos Zsuzsanna.

Pint Sándor

Top