Biankáért futnak szombaton

Gúta. Az ötéves csicsói Skuba Biankát választotta jótékonysági terepfutása támogatottjának a DGSprint nyolctagú szervezőcsapata. A mosolygós hősről szóló kisfilm az esemény internetes oldalán tekinthető meg.

Kárpáty Ernő, a városi önkormányzat sportbizottságának elnöke, a DGSprint koordinátora arra kér mindenkit, jöjjön el Gútára, a hajómalom térségébe szombaton délelőtt és fussa le a 3, 7 vagy 14 kilométeres távok valamelyikét.

„Öt gyermek volt az idén a látókörünkben, közülük került kiválasztásra Skuba Bianka csicsói kislány, akinek nagy szüksége van a segítségre, mert ötévesen nem tud ülni, járni, beszélni. A rendszer hibája, hogy az orvosok azt mondják, menjen el minden félévben ellenőrzésre, de nem állapítanak meg nála semmit. Diagnózis sincs a betegségére, pedig még müncheni laboratóriumban is vizsgálták a vérét. Kilátástalan a család helyzete, alapszintű ellátást támogat az állam és a biztosító, ezen felül mindent fizetniük kell. A plusz rehabilitációt, az egészségügyi segédeszközöket nem engedhetik meg maguknak. Édesanyja a nap huszonnégy órájában Biankával van, soha nem adja fel, az édesapa az egyetlen kereső a családban” – ismertette a koordinátor.

A 8. DGSprint elő-regisztrációja a hét közepén zárul, a helyszínen 8 és 9 óra között lehet a futásra jelentkezni. Bővebb információk a dgsprint.eu weboldalon találhatók. A járványügyi előírások maximálisan betartják majd. Az aktuális szabályozás miatt az idén nem terveznek családi programokat.

„Számunkra a járás és futás természetes dolog, azoknak, akiknek segítünk, maga az álom. A résztvevőknek egy kis futás, nekik óriási segítség. Legyünk minél többen szombaton a gútai hajómalomnál!” – kérte Kárpáty Ernő.

2014. május 31-én volt az első DGSprint jótékonysági futóverseny, amit évente megrendez a helloGúta Polgári Társulás. A nevezési díjból és támogatásokból befolyt összeget a szervezők személyesen juttatják el a támogatott családjának.

(báj)
(fotó: Laczkó Sándor)

Top