Beindult az online jegyvásárlásKomárom. Az Egressy Béni Városi Művelődési Központban már az év elején elkészült az új weboldal, a digitális jegyárusítás beindítására azonban sajnos várni kellett, hiszen a COVID 19 vírus miatt kialakult válsághelyzetben központilag tiltották be a nyilvános rendezvények szervezését (így a jegyvásárlási rendszert sem lehetett beüzemelni).

Mostanra azonban beindult az élet, így az online jegyvásárlás is, ráadásul a komáromi művelődési háznak saját jegyeladási rendszere van, így a komáromiak és a környékbeliek otthonról is foglalhatnak, vásárolhatnak jegyet a kulturális rendezvényekre. Az intézmény igazgatója, Lakatos Róbert úgy véli, ez a fejlesztés hozzájárul ahhoz, hogy még többen eljuthassanak a művelődési ház eseményeire, és így az intézmény rugalmasabban, egyszerűbben tudja majd kezelni az esetlegesen fellépő szervezési kérdéseket, problémákat is.

Az első rendezvény, melyre már megkezdődött az online jegyárusítás, a Magyar Állami Népi Együttes Megidézett Kárpátalja c. előadása, amelyet augusztus 15-én 19.00 órától láthat a közönség az Egressy Béni Városi Művelődési Központ nagytermében.

A Megidézett Kárpátalja, Hágókon innen és túl című előadás a magyar színpadi néptáncművészet történetében először mutatja be egy antológia keretében a Keleti-Kárpátokban és annak előterében, Kárpátalján élő népek: magyarok, ukránok, ruszinok, huculok, románok, cigányok, zsidók, sokszínű tradicionális kultúráját. Felmutatva mindazt, ami e népek hagyományaiban közös és mindazt, ami nemzeti sajátosság. A hangsúlyt azonban a közös gyökerekre helyezve, érzékeltetve a közös történelmi múltból származó törvényszerű hasonlóságokat.

(vmk)

Top