Befejeződött a borismereti képzés

KARVA. Elméleti és gyakorlati vizsgával sikeresen befejeződött a Gazda Polgári Társulás által akkreditált borismereti tanfolyam, amelynek a Karvai Szakközépiskola adott otthont.

A képzésről Varga Péter iskolaigazgató, a Gazda PT elnöke nyilatkozott hetilapunknak. „Sokaknak bizonyára már ismerősen cseng Hollandi Gábor neve, aki több magasan jegyzett étterem és borszaküzlet bortanácsadói tisztjét töltötte be az elmúlt tizenöt évben. A sommelier mesterséget ’96 óta űző szakember 2004 óta tanít hobbistákat és vendéglátósokat a borkulturális ismeretekre, borpincérkedésre.

Borismereti képzés 1

A jelentkezőknek 6 hetes, elméletre és gyakorlatra egyaránt épülő tanfolyam keretében volt lehetősége megismerni a magyar és a külföldi borokat. A képzés egyértelmű célja, hogy az alap- és szakmai műveltség gazdagításán, vagyis a borkóstolás, a borelemzés, a borbírálat alapismeretein és termékismereten túl olyan érdemjeggyel ellátott oklevelet adjon a végzősök kezébe, amelyből helyzeti előny származhat pályaválasztásnál, munkakeresésnél.

„Azt gondolom, mindenki számára teljesen nyilvánvaló, hogy a közösségi eseményekhez hozzátartozik a bor és annak ismerete. Folyamatosan nő a borok iránti fogyasztói igényesség, így mindenképpen hasznos tudással lehettek gazdagabbak a mostani kurzus résztvevői”– közölte Varga Péter. (miriák)

Kecskés Mária felvétele

Top