Bastrnák Tibor is indul az önkormányzati választásokon

A polgármesterjelöltségről ugyan lemondott, azonban képviselőjelöltként a Híd csapatával indul Bastrnák Tibor. A 13 helyből 10 helyre a jelenlegi Híd-frakció tagjai kerülnek, Bastrnák Tibor mellett két új név szerepel a listán.

Pénteken a Híd párt is nyilvánosságra hozta az önkormányzati képviselő-jelöltjeinek névsorát. Mint ismeretes a Híd és az MKP közös listán indul, a megegyezés értelmében a 25 képviselői helyből 13 jelöltet a Híd állit, a fennmaradó 12 helyre pedig az MKP jelöl. A polgármesteri poszt esetén Czíria Attila lesz a közös jelölt, és a Híd jelölhet a két alpolgármesteri posztra.

A Híd jelöltjeinek listáján legnagyobb részt a jelenleg is működő Híd frakció adja, a 11 frakciótagból csupán ifj. Bende István nincs a Híd jelöltjei közt, információink szerint ő független jelöltként indul novemberben.  A 10 jelenlegi képviselő – Andruskó Imre, Hortai Éva, Varga Tamás, Cúth Csaba, Jágerská Erzsébet, ifj. Batta György, Ipóth Szilárd, Héder Ágnes, Dubány Imre és Sebő Zsolt – mellett Bastrnák Tibor is indul a képviselőjelöltek közt. Két új arc tűnik fel a 13-as csoportban, Sárai Márta és Tárnok Magdolna.

A tájékoztatón rákérdeztünk, Bastrnák Tibornak vannak-e alpolgármesteri ambíciói? Ugyancsak érdeklődtünk a rezsicsökkentésről és a munkahelyteremtésről, mivel a szemétilleték emelése a Híd és az MKP képviselőinek szavazataival valósult meg az elmúlt években. A munkahelyek kapcsán azt próbáltuk kideríteni, hogy miként söpörhették le az asztalról a hetényi ipari park tervét a Radičová-kormány idején, amikor Bastrnák Tibor is kormánypárti képviselőként dolgozott.

(kb)

Top