Az Összetartozás Táncára mozgósítanak

Komárom. Országszerte sok ezer magyar gyermek táncol majd egyszerre június 4-én, a nemzeti összetartozás napján, délután négy órakor Korpás Éva: A pozsonyi sétatéren című dalára. Erre mozgósít a Szövetség párt.

Az osszetartozastanca.sk honlapon olvasható ezzel kapcsolatos felhívásuk, itt regisztrálhatnak az érdeklődők, és megtalálják a betanulandó tánc videóját is a Szőttes kamara néptáncegyüttes táncosainak előadásában.

Trianonról megemlékező központi rendezvényét Komáromban, a Klapka téren tartja a Szövetség június 4-én, szombaton, ahol helyi óvodások és iskolások táncolják majd a táncot, pontban délután 16 órakor, és Korpás Éva is színpadra áll.

„Boldogan csatlakoztam a nemes dunamocsi kezdeményezéshez, mert a népi kultúra alapkincsünk, gyökerünk. A gyermekek ereje, önfeledtsége, öröme, erőt adhat a felnőtteknek. Azért választottuk éppen ezeket a polgári táncokat, mert a népi folklór részei lettek az idők során, miközben bennük maradt a játék” – mondta a neves népdalénekes az eseménysorozatot beharangozó sajtótájékoztatón, ahol Zink Vass Nóra, a Szövetség megyercsi szervezetének elnöke az összetartozás fontosságáról beszélt, és mindenkit meghívott a párt központi rendezvényére. „Jó időre számítunk június 4-én. Rossz idő esetén talán a városi sportcsarnokban férne el a rendezvény, de erről a lehetőségről még nem is beszélgettünk” – tájékoztatott.

„Négyéves álmom valósul meg az Összetartozás Táncával” – emelte ki Jókai Andrea, a Szövetség dunamocsi önkormányzati képviselője, az ötletgazda. Hozzátéve: már korábban szerették volna megvalósítani, de mindig közbeszólt a pandémia.

Valamennyi további fontos információ megtalálható az Összetartozás Tánca honlapján.

(szél)

Top