Az ornitológiai szakkör életéből

A szabadidőközpontban működik az ornitológiai szakkör, amely széleskörű tevékenységet folytat. Az elmúlt héten kvízt rendeztek, valamint egy kiállítás-megnyitóra is sor került.

ornitolog1

A szabadidőközpont és a gútai madár- és természetbarát egyesület szervezte meg a városban működő négy alapiskola részvételével az ornitológiai kvízt. A vetélkedő előtt egy hónappal a szervezők kiosztották azokat a fotókat és hanganyagot, amelyből a versenyzők felkészülhettek a megmérettetésre. Két fordulón – madárfajok azonosítása és madarak felismerése hang alapján – kellett jól teljesíteni. Minimális pontkülönbséggel az első helyen a II. Rákóczi Ferenc Alapiskola végzett, második a Corvin Mátyás Alapiskola lett, míg a harmadik helyen a Komensky Alapiskola és a Nagyboldogasszony Egyházi Alapiskola osztozott. A madarak fotóit Zsoldos Márton grafikus, a hanganyagot pedig Slobodník Roman készítette.

Május 25-én nyitották meg a szabadidőközpontban azt a fotókiállítást, amely az ornitológiai szakkör és a gútai madár- és természetbarát egyesület tevékenységét mutatja be. A megnyitón Kulich László, a szabadidőközpont igazgatója üdvözölte a jelenlévőket, majd Riflík Zsolt, a szakkör vezetője ismertette a tárlat anyagát és beszámolt az eddigi tevékenységükről, valamint a terveikről. A kultúrműsorban a helyi művészeti iskola, valamint a szlovák és a magyar alapiskola diákjai léptek fel. A kiállítás június végéig tekinthető meg.

Top