Az ezüstérem is szépen csillogA komáromi kosárlabdacsapat az elmúlt héten szinte reménytelen helyzetből várta a szlovák extraliga döntősorozatának a folytatását, hiszen az ellenfél privigyeiek a négy győzelemig tartó párharcban már 3:0-ra vezettek. Ugyan szerdán sikerült hazai közönség előtt (96:88-ra) győzniük, pár nappal később viszont már nem volt kegyelem, ezzel pedig véget is ért a 2015/16-os szezon.

BC Prievidza – MBK Rieker COM-therm Komárom 101:79 (26:20, 29:25, 29:23,17:11) – Kozlík 16, Thompson 9, Vido 13, Kratochvíl 10, Halada 9, TJ Bannister 9, PJ Alawoya 7, Bilič 6, Haviar 3

kosarlabda

A szerdai (hazai) győzelemnek köszönhetően a komáromiaknak ugyan mutatkozott némi esély a felzárkózásra, de Privigyén nagyon gyorsan kiderült, hogy mindez csupán hiú ábránd volt. Wissehék ugyanis az első pár perctől eltekintve tudatos, kompromiszszumot nem tűrő játékkal meneteltek a bajnoki cím felé, a Duna-partiak pedig jobb híján meghajoltak előttük. Összességében elmondható, hogy Dragan Ristanovič legénysége megérdemelten szerezte meg a második helyet, hiszen az elődöntőben parádés játékkal búcsúztatták a nagy rivális pozsonyi Intert, ugyanakkor Privigye ellen már akadozott a gépezet. Persze ehhez hozzájárult az újdonsült bajnok teljesítménye is. Miljan Čurovič mester tehát két éven belül kétszer is bajnok lett, tavaly éppen a komáromiakkal.

Top