Az Eötvös alapiskolába járnak a legtöbben

Komárom. A magyar tannyelvű alapiskolákban 200 tanuló kezdte meg tanulmányait szeptemberben, miközben a szlovák iskolákban 144-en. Az arányokból kiderül, valószínűleg több magyar család is szlovák iskolát választott gyermekének.

Az elmúlt években már előfordult, hogy az Eötvös iskolába íratták a legtöbb gyereket, idén először viszont a diákok összlétszáma alapján is megelőzték a Munka Utcai Alapiskolát, mely hosszú évekig a legnépszerűbb komáromi alapiskolának számított. Elképzelhető, hogy az Eötvös iskola népszerűségének növekedéséhez hozzájárult, hogy az elmúlt egy évben kívül-belül felújították – a munkálatok mostanra gyakorlatilag befejeződtek.

A két magyar iskola után a szlovák tannyelvű Komenský Alapiskola került még fel a dobogóra a népszerűségi versenyben, mind az elsősök számát, mind az összlétszámot tekintve. Idén is a Munka utcán nyílt felzárkóztató, nulladik évfolyam, 9 tanulóval.

(forrás: városi hivatal)

A városi iskolák esetében viszonylag kiegyensúlyozottan alakult az elsős diákok száma, mindenhol legalább két elsős osztályt indíthattak. Az egyházi fenntartású Marianumban viszont csak egy elsős osztály működik idén, 23 gyerekkel – itt gőzerővel zajlik az iskola főépületének felújítása.

A komáromi gyerekek 58,1 százaléka magyar, 41,9 százaléka szlovák alapiskolában kezdte meg tanulmányait (beleértve a nulladik évfolyamot is). Az arányok azt mutatják, hogy néhány magyar gyerek szlovák iskolában kezdte meg tanulmányait.

(csá)

Kapcsolódó cikkeink:
Tanévnyitóra befejeződik az iskolai sportpályák felújítása
Ilyen lesz a felújított Eötvös iskola
Megkezdődött a Marianum felújítása

Top