Augusztusra elkészül a multifunkciós sportpálya

Izsa. Nagy munkálatok folynak az izsai Döme Károly Alapiskola és Óvoda előtt lévő közterületen. A tervek szerint hamarosan egy 33×18 méteres multifunkcionális sportpályával gazdagodik a település.

A közel 140 ezer euró értékű beruházás az Állami Sportalap pályázatán nyert 52 ezer euró támogatásból, helyi vállalkozók szponzorálásával, valamint önkormányzati finanszírozással valósul meg. Elkészülte után a betonalapon nyugvó, több gumiréteggel ellátott, palánkkal körbekerített korszerű sportlétesítmény mindenki számára elérhető lesz. Legfőképpen a csapatsportok – kézilabda, futball, röplabda, kosárlabda – kedvelőinek nyújt majd kikapcsolódási lehetőséget, de alkalmas lesz teniszmeccsek lebonyolítására is. Hogy a sötétedés utáni órákban is ki ehessen használni, modern megvilágítással lesz felszerelve.

„A sportpálya kezelője az iskola lesz, hogy elsősorban a diákok tudják kihasználni a pálya nyújtotta sportolási lehetőségeket, de bízom benne, hogy a nap további részében mindenki örömmel fogja használni, és vigyázni fog közös vagyonunkra” – mondta Domin István polgármester.

JN.

Top