Átadták az Év mentőse díjat

Ötödik alkalommal adták át az Év mentőtisztje és az Év mentőautó vezetője díjat a ZaMED sürgősségi mentőszolgálat munkatársainak.

A díjjal minden évben azokat az alkalmazottakat tüntetik ki, akik kiemelkedő teljesítményt nyújtanak munkájuk során, a mentőszolgálat jó hírnevét öregbítik és hozzájárulnak a mentős és a sürgősségi orvosi szakma társadalmi elismerésének növeléséhez. Az Év mentőtisztjének 2015-ben a gútai mentőállomás munkatársát, Eva Kabinovát választották, míg az Év mentőautó vezetője díjat Méhes Vilmos, a nemesócsai állomás sofőrje kapta. A díjazottak március 2-án, a ZaMED komáromi állomásán tartott ünnepélyes átadón az emléklap mellett egy aranyérmet és pénzügyi jutalmat is átvehettek.

gg

Eva Kabinová 2006-tól dolgozik a terepen, emellett pedagógusként, különböző mentős versenyek szervezőjeként tevékenykedik, továbbá előadásokat tart alapiskolás diákoknak és óvodásoknak, a tévében propagálja a mentős szakmát.

Méhes Vilmos egész életében az életmentő erőknél dolgozott. A díjazott 2015 szeptemberében a kedvezőtlen időjárási körülmények miatt munkavégzés közben súlyos balesetet szenvedett, saját állapotával nem törődve azonban megőrizte lélekjelenlétét, és az utasok mentését tartotta elsődlegesnek. Sajnos a sérülései maradandó egészségkárosodást okoztak, így a jövőben nem folytathatja munkáját.

sza

Top