Átadták a Pro Urbe-díjat

KOMÁROM. A hagyományoknak megfelelően április 26-án – Komárom Napján – adták át a város legrangosabb elismerését, a Pro Urbe díjat, melyet idén a komáromi római katolikus plébániának adományoztak a város templomainak felújításáért. Polgármesteri díjban 10-en részesültek.

elek

A Komáromi Napok keretében Észak- és Dél-Komárom képviselő-testületei együttes ünnepi ülést tartottak, melyen kiosztották a város díjait. A Pro Urbe, azaz Városért díjat idén a komáromi római katolikus plébániának ítélte oda az önkormányzat, mégpedig az Elek László esperes által vezetett városszépítő munkásságukért, a templomok felújításáért. Az elmúlt években milliós nagyságrendű költségekkel újult meg a Szent András-templom, a Szent Anna-kápolna és a Szent Rozália-templom, legújabban pedig a Szent József-kápolna renoválási munkái kezdődtek meg.

Polgármesteri díjat 10 személynek, illetve csoportnak adományozott Stubendek László. Belokostolská Kallós Daniela az egészségügyi ellátás terén végzett áldozatos munkájáért, Erdélyi Zsuzsanna kiemelkedő néprajzkutatói életművéért (in memoriam), Harmat Rudolf eredményes pedagógiai és zenei munkásságáért, Hegedűs Vincent Komárom templomai felújításának támogatásáért, Pisár Matej eredményes pedagógiai életpályája elismeréseként, Ružička Zsuzsanna eredményes pedagógiai életpályája elismeréseként, Rigó Pál a legendás komáromi cigányzene hagyományának fenntartásáért, a komáromi Charita (Karitász) jótékonysági szervezet a rászorultaknak nyújtott segítőkész munkájukért, a Komáromi Önkéntesek Csoportja a város szépítésében vállalt munkájukért, a Komáromi Szalon a helyi közélet és a társadalmi párbeszéd serkentéséért részesült polgármesteri díjban.

(d)

Top