Átadták a multifunkciós pályát

CSICSÓ. Multifunkciós sportpályát épített Csicsó község, mely első a falu történetében. A Kormányhivatal támogatása által készült sportpályát április közepén adták át rendeltetésének.

Multifunkciós pálya Csicsó

Szlovákiából több mint százan pályáztak, s ezek közül régiónkban a már említett településen kívül még Marcelháza is dicsekedhet hasonló műfüves pályával. A pozsonyi illetőségű Para Invest s.r.o. közel egy hónap alatt építette meg a 33 m x 18 m területű létesítményt, mely több sportág űzésére is alkalmas. Többek között kispályás foci, tenisz, röplabda, kosárlabda és streetball jöhet számításba. A modern világítási eszközöknek köszönhetően az esti órákban is művelhetik kedvtelésüket a sportolni vágyó fiatalok, idősek egyaránt. Az elsődleges cél az alapiskola diákjai sportolási lehetőségének a biztosítása. Természetesen emellett a falu lakossága és a helyi sportszervezet is igénybe veheti majd a pályát.

A multifunkciós pálya üzemeltetése egy előre kialakított rendszer, és szabály szerint működik, melyben fontos szerepet kap a nyitva tartás. Ezek szerint a nyári időszakban reggel héttől egészen este kilenc óráig, míg télen reggel kilenctől este hatig használhatják a mozgás szerelmesei.

-pint-

Top