Arany Érdemkereszt Keszegh Margitnak

Három felvidéki magyar közéleti személyiségnek adományozott magyar állami kitüntetést Áder János köztársasági elnök az 1848/49-es magyar forradalom és szabadságharc évfordulóján a pozsonyi magyar nagykövetségen. Köztük a komáromi Keszegh Margitnak, a Jókai Közművelődési és Múzeum Egyesület elnökének.

Keszegh Margit Komárom város társadalmi és kulturális értékeinek megőrzése és továbbörökítése érdekében végzett tevékenysége elismeréseként részesült a Magyar Arany Érdemkereszt állami kitüntetésben. A Jókai Közművelődési és Múzeum Egyesület elnöke, 2014 óta független városi képviselő, ügyvéd, lokálpatrióta, 2019-ben a Magyar Kultúra Lovagjává ütötték, korábban a Komáromi Járási Hivatal elöljárója. A díjazott elmondta, nagy elismerés és ösztönzés számára az érdemkereszt, amit Komáromban megoszthat azokkal, akikkel együtt tevékenykedik. A kitüntetés átvételekor mindenkit arra buzdított, hogy ne a semmittevés népe legyünk, hanem a tenni akarásé, bizakodásé.

Keszegh Margit mellett Bárczi Zsófia irodalomtörténész, szépíró, a Nyitrai Konstantin Filozófus Egyetem Közép-Európa Tanulmányok Karának dékánja, egyetemi oktatója, továbbá Molnár Judit újságíró, a Ma7 médiacsalád főszerkesztője vehette át a Magyar Arany Érdemkeresztet. A kitüntetést Pető Tibor, Magyarország rendkívüli és meghatalmazott szlovákiai nagykövete adta át.

(d)

Kapcsolódó cikkeink:
És mégis élünk
Becsületesen tanulj meg nyerni, tisztességgel tudj veszíteni!
Magyar állami kitüntetések
Szénássy Árpádra és életművére emlékeztek

Top