Áprilistól ismét a tehetség lesz a tét

Idén tavasszal ismét jelenléti formában valósulhat meg a régiónkban nagy népszerűségnek örvendő Tehetség a tét (TAT) versenysorozat. Szervezője első alkalommal a Csemadok pati alapszervezete, a TAT megálmodójával, Kiss Györggyel karöltve.

A szervezőcsapat

A gútai székhelyű Cool Club polgári társulás által 11 évvel ezelőtt indított versenysorozat célja továbbra is bemutatkozási és a későbbiekben fejlődési lehetőséget biztosítani a fiatal amatőr előadók részére. Az idei menetrendet a napokban véglegesítették a szervezők. „Az elmúlt évek tapasztalatai alapján elmondhatom, hogy óriási várakozás előzi meg a versenyt, az idén benevezett falvak, Pat, Lakszakállas, Hetény és Bátorkeszi lakossága egy emberként támogatja a versenyzőket. Ezúttal is két korosztály, 10–13 és 14–17 évesek részére, illetve két kategóriában, énekes és bemondó hirdettük meg a versenyt” – tudtuk meg Hallman Csillától, a pati Csemadok elnöknőjétől.

Az első előfordulót április 2-án Lakszakállason rendezik, a jelentkezőknek napjaink és a 70-90-es évek slágerei közül kell egyet előadniuk. Bemondó kategóriában pedig falujukról, a falusi életről és a szerelemről kell tudósítaniuk. A második fordulónak Hetény ad otthont április 9-én. Itt operett és musical betétdalok, valamint világslágerek csendülnek majd fel. A média világával kacérkodóknak egy sporteseményről és egy júliusi életképről kell számot adniuk. A gálaműsorra április 23-án a pati kultúrházba várják az érdeklődőket. A nagyszabású eseményen az összes résztvevő a legsikeresebb versenyszámát mutatja majd be. „A produkciók megtekintése után szakmai zsűri választja ki az egyes kategóriák legjobbját. Mi nem győzteseket hirdetünk, mert meggyőződésünk, hogy itt mindenki győztesnek számít. Minden egyes produkció mögött komoly munka és felkészülés van” – mutatott rá.

A pati Csemadok benevezett a Szlovákiai Magyar Vállalkozók Szövetsége által év elején meghirdetett versenybe is, és éppen a TAT minél színvonalasabb megszervezésének támogatására pályázott. A TAT népszerűségét jelzi, hogy az internetes szavazáson az ő projektjük kapta a legtöbb szavazatot, és végzett az első helyen, elnyerve így a 333 euró pénzdíjat. „Ezúton is szeretnék köszönetet mondani mindenkinek, aki szavazatával hozzájárult a sikerhez” – mondta Hallman Csilla.

(JN)

Top