Áprilisban polgármestert választanak

BOGYA. Tavaly novemberben elhunyt Antal Béla, a község polgármestere. Röviddel a szomorú eset után összeült a képviselő-testület, és határozatot hoztak a falu irányítását illetően, majd a parlament elnökénél kérvényezték az időközi polgármester-választás kiírását, melyet idén április 9-én tartanak.

bogya

A polgármester-jelölést február 14-ig lehetett leadni. Kiderült, a polgármesteri székért négy jelölt indul: Kürthy Béla (65 éves, független) nyugdíjas, a jelenlegi megbízott polgármester, Fitos Zsuzsanna (55 éves, független) adminisztratív dolgozó a községi hivatalban, Csicsó Erzsébet (58 éves, független) egészségügyi nővér a lakszakállasi Egészségügyi Központban és Patócs László (37 éves, Híd) kertész-szőlész*, jelenleg kamionsofőr.

A falu első emberének a megválasztására tehát április 9-én, szombaton kerül sor. A kistelepülés választásra jogosult 310 lakosa reggel 7 és este 8 óra között adhatja le voksát a jelöltekre a helyi községi hivatal választóhelyiségében. A választás eredményeiről lapunkban is tájékozatunk majd.

– pint –

*pontosítottuk: Delta

Top