Amit adunk, azt szívből adjuk

A mi Gútánkért polgári társulás november 17-én nyitotta meg ünnepélyesen azt az épületet, melyben immár ténylegesen elkezdheti működését és rendeltetésének, eredeti céljának megfelelően ténykedhet. A létesítmény az I.Krízisközpont nevet kapta, mivel a jövőben szeretnék kibővíteni szolgáltatásaikat ilyen irányban is, mondta Kürti Mónika.

guta_haz1
A polgári társulás fő célja a város fejlődésének előmozdítása. Mindezt Kürti Mónika, a PT elnöke álmodta meg, majd megkereste azokat az embereket, akik ugyanígy gondolkodnak. Kezdetben maroknyi csapattal kapcsolódtak be a város életébe. Brigádokat szerveztek, szemetet gyűjtöttek, óvodát, iskolát szépítettek, ruhaosztást szerveztek a rászorulóknak, sőt elsőként kapcsolódtak be a Kupakgyűjtés a beteg gyermekekért akcióba. Az elnöknő nemrég felkereste a várost egy romos épület bérbevételének szándékával. Meg is kapta, és ha valaki azt hinné, hogy ripsz-ropsz mézeskalács házikót varázsolt belőle a PT csapata, az téved! Számtalan akadály gördült a felújítás elé, hiszen anyagiakban rendkívül megterhelő volt a bevétel nélküli szervezet számára ez a munka. De sikerült!

guta_haz2
A krízisközpont átadóján részt vett Horváth Árpád polgármester, Németh Iveta hivatalvezető, Szlovák Marián esperes, aki megáldotta az épületet, azok a vállalkozók, akik támogatták az épület felújítását és azok az önkéntesek is, akik bármilyen módon hozzájárultak ennek kivitelezéséhez. A szalagot két gyermek fogta: Farkas Fruzsina és Pál Dávidka, akik annak jegyében, hogy a jövő generáció is fogékony legyen a szociális problémákra, kaptak egy-egy darabot az átvágott szalagból. A krízisközpont a továbbiakban adományházként működik majd, azaz itt lesz a gyűjtőhelye a használt ruháknak, régi bútoroknak, használati cikkeknek és egyéb adományoknak. A polgári társulás célirányosan próbál majd segíteni, és csak azokat támogatni, akik valóban rászorulnak.

(Csr)

Top