Amerikából jöttem

Amerikából jöttem, mesterségem címere: basszusgitáros – mondhatná el magáról a hétéves Hodek Áron, aki fiatal kora ellenére már három éve gitározik és január 19-31. között valóban ellátogatott a tengerentúlra. De nem mondja, a komáromi tehetség ugyanis keveset beszél, viszont annál többet foglalkozik a zenével. Így volt ez a kaliforniai NAMM-fesztiválon szerzett élményeiről beszámoló sajtótájékoztatóján is: Áron helyett édesapja, Hodek Szilárd mesélt, az aprócska csodagyerek pedig gitározott.

elegee custom shop1

„Nagyon tehetséges és gyorsan tanul. Jó a füle, kiváló a ritmusérzéke, sőt jobb, mint néhány felnőtté“ – mesélte karácsonyi lapszámunkban közölt interjúnkban a kisöccséről Hodek Dávid dobos, zenei producer, aki ma már – a zenei életben is sikeres – fiatalemberré cseperedett, évekkel ezelőtt azonban ugyanolyan elragadtatással beszéltek róla, mint most a kis Áronról. A kisebbik testvér sokat köszönhet bátyjának, 3-4 évesen ugyanis ő adta kezébe a basszusgitárt, s azóta is tőle tanul a legtöbbet.

Boosty Colins

A két testvér – édesapjuk kíséretében és a DR-String gitárhúrgyártó cég igazgatója, Rosa Daza meghívására – együtt látogattak el a zenei világ egyik legnagyobb fesztiváljára, a Los Angeles-i NAMM-hangszerkiállításra, zenei show-ra is. A többnapos rendezvény műsorában számos koncert, workshop, bemutató és maga Hodek Áron is szerepelt. Az ifjú tehetség amellett, hogy számos kiváló hangszert kipróbálhatott, egy színpadon játszhatott a legendás Bootsy Collins-szal (fotónkon), aki ráadásul további közös munkát ajánlott fel Áronnak egy készülő projektjében, és még egy kalapot is ajándékozott neki.

IMG_0397

Az, hogy nem volt sikertelen az egyébként 30 ezer Instagram-követővel rendelkező Hodek Áron amerikai „turnéja“, mi sem bizonyítja jobban, mint hogy a DR-String a komáromi tehetséget választotta reklámarcának, egy hangszergyártó cég pedig felajánlotta, egy méretre szabott basszusgitárt készít számára. Áronnak ezzel kapcsolatban csupán egy kérése volt: a hangszer példaképének, Jaco Pastoriusnak a gitárját formázza.

Az ifjú zenész akár ezekből az élményeiből is válogathatott volna, mikor megkérdezték tőle: mi tetszett neki legjobban Amerikában. Ő azonban inkább azt emelte ki, amikor egy 4500 fős Los Angeles-i baptista templomot látogatott meg. Ki nem találnák, miért. Pedig a válasz egyszerű: a templomban egy Gospel-kórussal zenélhetett.

(lm)

Kapcsolódó cikkünk:

Örömzene Hodekéknál

Top