Aláírták a szerződést: közösen indul a Híd és az MKPKOMÁROM. Az MKP és a Híd tagjai szeptember 5-én, pénteken hivatalosan is bejelentették a megállapodási szerződés aláírását a két párt között a november 15-i önkormányzati választásokat illetően.

Az összefogás a polgármester- és a képviselőjelölteket illeti. A polgármesteri poszt esetén Bastrnák Tibor (Híd) visszalép Czíria Attila (MKP) javára, a két alpolgármesteri posztot viszont a Híd párt jelöltjei kapnák. Czíria Attila annyit elárult, hogy a hivatalvezetői poszt is az MKP-hoz kerülne. A szerződés további pontjait nem részletezték, elmondásuk szerint egy ilyen pártközi dokumentum a legtöbb esetben nem nyilvános.

Annyi ismeretes, hogy a 25 fős képviselőjelölti listán a Híd 13, az MKP 12 jelöltet indítana. Bastrnák Tibor egyelőre nem árulta el, hogy rajta lesz-e a képviselőjelöltek listáján, a Híd párt majd a jövő héten mutatja be jelöltjeit.

Czíria Attila felvázolta a pártok programjának főbb pilléreit. Az előzetes hírek szerint a két párt országos elnökének érkezése is várható volt, azonban ez elmaradt. Mindkét oldalról azt jelezték, hogy az országos vezetés is támogatja a döntést. Bastrnák Tibor hozzátette, hogy a Híd esetében erről az országos elnökség is szavazott, míg az MKP részéről Petheő Attila jelentette ki, hogy Berényi József pártelnök támogatja ezt a történelminek nevezhető összefogást.

A sajtó kérdéseire is válaszoltak a pártok képviselői:

Az összefogás részleteiről, véleményekről és további információkról a hétfői nyomtatott Deltában olvashatnak.

(d)

Top