Ahol az imádság a fő műsor

Nem reklámoz, nem foglalkozik a napi politikával, a műsorait önkéntesek készítik és a hallgatók adományaiból tartja fenn magát a felvidéki Mária Rádió, egyike a világ több mint 70 országában működő Mária Rádióknak.

SONY DSC

Balról Kacz Gábor, Tóth Szilveszter, Apagyi László önkéntes, Szabó Zsolt és Csepregi László

Szabó Zsolt, a felvidéki Mária Rádió elnöke a héten Milánó közelében, Erba városában ismerkedik a Mária Rádió világcsalád központjával. „Az időt, amit a rádióra szánok, Istenre szánom. Fizetést nem kapok, kegyelmet annál többet” – fogadott múlt héten a Jókai utcai Szent Anna kápolnában működő rádió épületében. Bátyjával ingatlanokkal foglalkozó családi céget visz, azt vallja, a Mária Rádióban is a családias hangulat fogta meg. „Két fő célom, hogy növeljük a hallgatottságot, minél több fiatal hallgasson Mária Rádiót. Komárom vételkörzetében az FM 88,3 frekvencián fogható az adás, aki autózás közben távolabb is hallgatná, az FM 106-ot állítsa be. A másik fő célunk a Mária Rádió ingyenes magazinja olvasói bázisának növelése” – tudatta az elnök.

A kiadványról már Kacz Gábor koordinátor beszélt. „Minden második hónapban adjuk ki magazinunkat a magyarországi Mária Rádió magazin mellé, amit havonta megkapnak az érdeklődők, akik a rádió bármely elérhetőségén megrendelhetik a kiadványt, természetesen ingyenesen. A rádió életével, a rádió körüli eseményekkel foglalkozunk. Önkéntesek szerkesztik. Négy szerkesztő, egy korrektor és egy tördelő dolgozik vele otthonról. A kiküldött magazinok száma alapján becsüljük meg a hallgatóink számát, ami jelenleg 8-10 ezer. Erről hivatalos felmérésünk nincs” – tájékoztatott a koordinátor. Most egy akció keretében fotót lehet készíteni a Mária Rádió magazinnal, és azt be lehet küldeni a Mária Rádió Felvidék facebook oldalra. Részletek a mariaradio.sk honlapon.

SONY DSC

A Mária Rádió a nap 24 órájában közvetít műsort. Délig a budapesti stúdióból sugároznak. 12 órától 16 óráig Komáromban sugározzák a regionális műsort, délután négytől Telkibánya körzetében veszik át az adást, este 20 órától éjfélig ismét Budapest hallható.

„Csütörtökön 7 órától fél kilencig a Reggeli napindítót sugározzuk Lépes Lóránt atya, a műsorigazgatónk vezetésével. Sok érdekességet tudhatnak meg a hallgatók a Komáromban és környékén zajló keresztény eseményekről. Minden hónap első és harmadik vasárnapján délután egy órától kívánságműsort közvetítünk. A hónap 13-án sorkapcsolást tartunk a magyarországi, erdélyi, délvidéki Mária Rádiókkal, a rózsafüzér minden tizedét más-más Mária Rádió mondja” – sorolta Kacz Gábor.

„Műsorunk harminc százaléka imádság és szentmise, a következő harminc százalék a hittanóra, amit Lépes Lóránt atya tart. Harminc százalék életvezetési műsor, a maradék tíz százalékot vallásos versek, komolyzene és keresztény zene teszi ki” – nyilatkozta Tóth Szilveszter technikus. Megtudtuk, sok levelet kapnak, melyben az idősebb hallgatók megköszönik, hogy a Mária Rádiónak köszönhetően el tudják imádkozni a napi imáikat, el tudják mondani a rózsafüzért.

Harmadik éve zarándokbuszt szerveznek az augusztus huszadikai budapesti ünnepségre, amely egyben felkészülés a 2020-as Eucharisztikus Világkongresszusra. Aki még jelentkezne, hívja a 0948/169-538-as telefonszámot.

„Szeretnék hatalmas köszönetet mondani önkénteseinknek. nem lehet elégszer megköszönni a munkájukat. Az pedig a Szentlélek csodája, hogy csupán adományokból már hatodik éve létezik a felvidéki Mária Rádió” – jegyezte meg Szabó Zsolt elnök.

(bárány)

Komáromi elnök a felvidéki Mária Rádiónál

Top