Adományokból fejlesztik és szépítik a gyermekosztályt

Komárom. Vállalkozók, civilek és közéleti szereplők rendszeresen támogatják a komáromi kórházat. Januárban több nemes felajánlás érkezett, amiből a gyerekosztály felszereltségét növelték, illetve barátságosabb környezetet teremtettek a kis betegeknek.

Mayer Tibor vállalkozó, az Energymontage társaság vezetője nem először jótékonykodik. Ezúttal halászlét főzött, amit bárki megkóstolhatott, és ha akart, tetszés szerinti összeget ajánlhatott fel jótékony célra. Az akció bevételéből aztán új szekrényeket, gyerekmérlegeket, párásítókat, ultrahangos inhalátor készülékeket vásároltak a kórház gyermekosztálya részére. Több más vállalkozó is bekapcsolódott az akcióba, de például közéleti személyiségek is, így Komárom, Érsekújvár és Izsa polgármesterei – Keszegh Béla, Klein Otokár és Domin István –, valamint Branislav Becík, Nyitra megye elnöke.

Egy másik nemes gyűjtés is indult decemberben Kristína Majchráková kezdeményezésére. Ennek során a közösségi oldalon egy hét alatt sikerült összegyűjteni annyi pénzadományt, amelyből meg tudtak vásárolni egy csaknem 2700 euróba kerülő Veinfinder készüléket, mely egy speciális átvilágítási technikával képes megtalálni a vénákat. Ennek köszönhetően a kórház gyerekpácienseit nem kell feleslegesen „ijesztgetni“ a tűvel – elég egyszer elszenvedni a szurit, amit így biztos a megfelelő helyre szúrnak. A fennmaradó összegből pizsamákat, játékokat és orrszívókat vettek.

Egy, már hagyományosnak mondható további önkéntes akcióra is sor került a múlt héten: a gyerekosztály falaira különböző mesefigurákat festettek a Művészeti Alapiskola, valamint a Szabadidőközpont munkatársai. „Fő célunk most is az volt, hogy mosolyt csaljunk a kis betegek arcára életük e nehéz pillanatában is. Hálás köszönet kreatív közreműködésükért Szilva Ilikének, Szilva Emőkének, Lukács Hajninak, Ádám Szilvinek és Lengyel Szilvinek, továbbá a szlovák gimnázium diákjainak. A támogatást köszönjük Keszegh Bélának, Ruman Patriknak, Szabó Tamásnak, a Com-Klima, a Motor-Car és a Hit design vállalatoknak, továbbá a Klapka étteremnek“ – nyilatkozta lapunknak Less Károly, aki már sokadik alkalommal szervezi meg a „mesés falfestést“.

„Nagyra értékeljük, hogy gyerekosztályunkat vállalkozók, komáromi polgárok is támogatják. Már csak azért is, mert különösen a kisgyermekek esetében jelent komoly lelki terhet a kórházi tartózkodás“ – köszönte meg a segítséget Mário Kochan, az osztály főorvosa.

(cs)

Top