Adományok nehéz helyzetbe került gyerekeknek

Komárom. Hivatalosan is elindult az „Együtt a gyerekeinkért” elnevezésű jótékonysági akció, mellyel a komáromi Jókai Mór Alapiskola azon tanulóit támogatnák, akiknek szülei a koronavírus-járvány miatt kerültek nehéz anyagi helyzetbe. A gyűjtést az iskola mellett működő Schola pro pueri Polgári Társulás indította.

„Az ötlet onnan indult, hogy konkrétan megkeresett bennünket egy szülő“ – mondja Berta Tünde, a társulás egyik elnökségi tagja. „Elveszítette az állását, és nehéz anyagi helyzetbe került, nem tudta kifizetni gyermekének a szükséges iskolai kiadásokat. Az eset arra késztetett bennünket, hogy utána járjunk, vajon hány szülő, gyermek kerülhetett még hasonló helyzetbe? Vajon másnak is szüksége lehet támogatásra? Az igazgatósággal való egyeztetés után arra a következtetésre jutottunk, hogy minden osztályban lehet 2-3 ilyen tanuló. A támogatásból a jókais diákok iskolai, tanulmányi kiadásait szeretnénk fedezni, azaz egy éven keresztül fizetnénk például a gyermek ebédjét, napközijét, vagy akár iskolán kívüli szakkörét is (zeneiskola, sportklub, nyelvóra, stb). Ha valahol tragédia is történt, azaz elhunyt valamelyik családfenntartó, ott egyszeri juttatást is szeretnénk adni, ebédjegyek, utalványok formájában.“

A belügyminisztérium által bejegyzett, hivatalos gyűjtésről van szó, mely 2021. március 10-én indult és 2021. december 31-ig tart. Várják magánszemélyek, vállalkozók és cégek adományait is. Adományozással a cégeknek lehetőségük van adóalapjuk csökkentésére. Csak szlovákiai számláról érkezhet rá adomány. „Határvidék vagyunk, sokan Magyarországon dolgoznak, magyar bankszámlával rendelkeznek. Ha szívesen adakoznának, arra kérjük őket, vegyék fel az iskolával a kapcsolatot a +421(0)35 7720 119 telefonszámon, vagy a zsulmierukn@gmail.com e-mail címen. Segítünk abban, hogy az ő adományuk is a megfelelő számlára kerüljön. És még egy dolog. Nem mindenki tud nagy összegeket felajánlani, különösen a jelenlegi helyzetben. 5-10 eurós adományokat is szívesen fogadunk – sok kicsi sokra megy. Mivel a gyűjtés december végéig folyamatos, ha valaki havonta csak 5 eurót átutal, azzal egy gyermek féléves iskolai étkeztetését fedezheti” – hangsúlyozta Berta Tünde.

Ha valaki szeretné megsegíteni ezeket a gyermekeket, adományát a következő számlaszámra küldheti: SK95 5200 0000 0000 1901 6651.

(da)

Top