Adományok a komáromi kórháznak

Két pénzadomány is érkezett a komáromi kórházba. Az egyiket belgyógyászati segédeszközök beszerzésére fordították, a másikból pedig a gyermekosztály két nyílászáróját cserélték újakra.

Foto - Vedúca sestra oddelenia vnútorného lekárstva Mgr. Monika Nesziová s novou biolampou

A komáromi városi hivatal 950 eurót adományozott a kórháznak. Az összegből két inhalátort és egy biolámpát vásároltak a belgyógyászat számára. Az inhalátorok jóval hatékonyabbá teszik a légúti betegek kezelését, gyorsítja a gyógyítás folyamatát. A biolámpa pedig elsősorban a felfekvéses betegek állapotát javítja, de a nyílt sebek gyógyulása is jelentősen lerövidül az egészségügyi eszköznek köszönhetően – mondta el a belgyógyászat vezető főorvosa, Marián Lacko.

Vedúca sestra detského oddelenia PhDr. Eleonóra Mészáros s novými dverami zakúpenými z finančného daru

A komáromi COM-KLIMA vállalat már nem először iratkozott fel az adományozók közé, a napokban 1245 eurót ajánlottak fel a kórháznak. A kórház vezetése úgy döntött, ezt az összeget a gyermekosztályon található nővérszoba ajtajának és ablakának cseréjére fordítják, ami egyúttal a kis páciensek komfortérzetét is javítja. Tomáš Hodúr, a klímaberendezések értékesítésével és szerelésével foglalkozó cég tulajdonosa elmondta, a cég karácsonyi estje során árusított tombolákból befolyt összeget ajánlották fel a kórháznak.

(d)

Top