A zene felszabadít

A Carissimi Nonprofit Alap ismét egy érdekes és hasznos alkalmat szervezett Komáromban a Selye János Egyetem konferenciaközpontjában, Zeneterápia halmozottan sérült fiataloknak, tréning segítőiknek címmel október 3-án.

A szakmai nap kulcsfigurája Dunkel N Norbert grafológus, zenetanár, zeneszerző, filozófus volt, aki a délelőtt folyamán egy zeneterápiás mintafoglalkozást tartott szakembereknek és szülőknek egyaránt. Rögtönzött játékok, hirtelen felmerülő problémák, sok vidámság és zene jellemezte a foglalkozást. Egyszerű és mégis hatásos, kedves trükköket mutatott be, amikkel megszerettethetjük a zenét az értelmi sérült fiatalokkal, de azt is megtanulhattuk, hogy hogyan kerüljünk hozzájuk közelebb a zene segítségével.

Majd előadást hallgathattunk meg a konfliktuskezelésről, amely kedves, szívet szorongató beszélgetésbe ment át. Míg a felnőttek az előadáson cserélhettek tapasztalatot, addig a fiataloknak gyógypedagógusok tartottak művészeti foglalkozást a szomszédos teremben.

A napot egy fantasztikus orgonahangverseny zárta a református templomban, melyen Dunkel N Norbert, a művész bizonyította, hogy a zene valóban hatalmas kincs.

Az alkalmon különleges szerepet kapott iskolánk, az Ekecsi Egyesített Iskola is, hiszen a megnyitón három tanulónk adott ünnnepi műsort – Hoka Sáva, Oršuliak Nikoletta és Vajda Regina. A konferencia-központban tanulóink munkáiból egy rajzkiállítást is megcsodálhattak a résztvevők.

-ks-

Top