A világ hét országának énekesei Komáromban

Három napig minden Lehár Ferencről és az operettről szól majd a jövő héten a Komáromi Városi Művelődési Központban. Május 3-án, pénteken kezdődik a 11. Nemzetközi Lehár Ferenc Operett Énekverseny. A világ hét országának 62 versenyzője indul, köztük Katrin Bulke New York-i primadonna és Ninh Duc Hoang Long vietnami származású tenor, a Virtuózok televíziós vetélkedő egyik tavalyi győztese.

Lehár énekverseny-1

„Az első két fordulót május 3-án, pénteken este és másnap délelőttől estig ingyenesen tekintheti meg a közönség” – tudatta Bajkai Csengel Mónika, az énekverseny koordinátora hozzátéve, hogy a pontos kezdési időpontokat a központ honlapján közlik majd. A vasárnap este hat órakor kezdődő döntőre 10 eurós áron már kaphatók belépőjegyek.

„A Kultminor és kultúrabarát vállalkozók anyagi segítsége nélkül nem valósulhatott volna meg ez a hatalmas nemzetközi rendezvény. A 62 indulót nemzeti castingokon szakemberek válogatták ki Pozsonyban, Budapesten, Kolozsvárott, Moszkvában, a még messzebbről érkezők online válogatón vettek részt. A nemzetközi zsűri elnöke Kiss-B. Atilla Liszt Ferenc-díjas operaénekes, a Budapesti Operettszínház főigazgatója lesz. A vasárnapi döntőt a Budapesti Operettszínház Szimfonikus Zenekara kíséri, Pfeiffer Gyula főzeneigazgató vezényletével. A gálaestet Bori Tamás rendezi, a műsorvezetők Rák Viktória színésznő, énekesnő és Culka Ottó színész lesznek” – sorolta a koordinátor.

2019_lehar_plakat_A2_musor

Bajkai Csengel Mónika tudatta, a két város, a városi művelődési központ, a Komárom és Vidéke célalap, valamint a Budapesti Operettszínház közös szervezésében megvalósuló nemzetközi énekverseny egyes kategóriáinak első helyezettjei 1000, a második helyezettek 500 euró pénzdíjat vehetnek át. A fődíj 3000 euró. A döntő szünetében pedig a nézők szavazhatnak a számukra legszimpatikusabb előadóra, aki a közönségdíjat kapja majd.

B. J.

Top