A vers ünnepe a Duna mindkét partjánDUNAMOCS. A költészet napjának tiszteletére az elmúlt évben Dunamocs és a Duna jobb partján fekvő Süttő önkormányzatai „Versek a Dunánál” címmel hívták életre a közös versmondó délutánt, ezzel is tisztelegve költőóriásaink és a magyar líra minden meghatározó alakja előtt.

A rendezvényre ebben az évben Süttőn került sor, a Szépkorúak Idősek Otthonának éttermében a Dr. Sághy Antal Környezetvédelmi és Kulturális Egylet szervezésében.

VERSEK A DUN ÁNÁL 1

Holdkamf Katalin pedagógusnő megnyitója után versek hangoztak el dunamocsi és süttői fellépők előadásában. A dunamocsi küldöttség tagjai közül fellépett Bábi Tibor képviselő, Tóthné Vörös Jolán és unokája Kollár Patrik, akik mindketten saját költeményükkel köszöntötték a közönséget, Petkó Veronika, egyetemista, aki kisgyermek kora óta aktív szereplője Dunamocs kulturális életének és helyi alapiskola eredményes szavalói: Zalackó Balázs, Bödők Levente, Tallósi Kitti Glória, Kukola Erik és Rácz Gabriella. A szavalatok után fellépett a Fülke zenekar, akik megzenésített verseket adtak elő.
Folytatás jövőre ismét Dunamocson, hiszen a vers attól él, amitől az élet!

miriák, Banai Tóth Enikő felvétele

Top