A torták nagyasszonya

„Kedves ismerőseim, barátaim, jövendőbeli ismerőseim, ha netán ilyen vagy ehhez hasonló tortára vágynál, ha egyedi ajándékot szeretnél, ami finom is… amit esetleg cukorbeteg, lisztérzékeny vagy diétázó ember is fogyaszthat jelentkezz… szívesen sütök rendelésre is. Megsütöm a vágyadat. Megfestem az álmodat“ – ezekkel a kedves szavakkal fogadja az oldalára látogatókat Czibor Nelly cukrász.

Hogy helyre tegyük a dolgokat, Nelly végzettségét nézve építész, pár évig dolgozott is a szakmában. Ez a munka azonban nem váltotta be elképzeléseit, ezért másféle munka után kezdett kacsingatni ez a kreatív fiatal hölgy. Meg is találta azt az elfoglaltságot, ahol – szavai szerint – teljes mértékben kiélheti kreativitását. Elhatározta, hogy tortákat fog sütni. Nelly esetében a hangsúly nem a torta ízében rejlik – természetesen nagyon finom ízű torták kerülnek ki kezei közül -, hanem a külalakon. Gyönyörű alkotások kerülnek ki kezei alól. A torták díszítése nagyon fontos Nelly számára. Kedvencei az úgynevezett kézzel festett torták, ami nem egyszerű feladat, de Nelly számára semmi sem lehetetlen. Ottjártamkor épp egy vadász szülinapi tortáját festette. Miközben Nelly festett, válaszolgatott kérdéseimre. Elmesélte, hogy másfél éve készíti a tortákat, bármiféle alkalomra.

torta
A Kamocsán élő anyuka 9 éves kisfia, Árpika és párja Pisti segítségével varázsol a megrendelőknek szebbnél szebb torta-kreációkat. Pisti segít a tortalapok sütésénél, Árpika a krémek kikeverésénél segédkezik. A díszítés azonban Nelly parkettje. Persze itt is besegítenek a „férfiak“, de a végső szó Nellyé. Megtudtam, hogy amikor sok a megrendelés, előfordul, hogy napi 3-4 órát alszik csupán. Mindezek ellenére nem panaszkodik a hobbicukrásznő, mert mikor meglátja a megrendelő elégedettségtől ragyogó arcát, rögtön elfelejti minden búját-gondját. Volt olyan hétvége is, amikor 19 tortát kellett készítenie. Az ország különböző részeiből érkeznek a megrendelések, 60-100 km-es körzetben. Kapott már felkérést Magyarországról és Csehországból is. Tavaly áprilistól decemberig mintegy 500 tortát sütött Nelly, és ez bizony nem csekélység.

torta1
Befejezésül csupán ennyi: Nelly, köszönjük, hogy meseszép remekműveiddel megédesíted napjainkat !

Prachár Zalezsák Kornélia

Top