A selyés hallgatók a MOL-csoportnál is jól teljesítettek

A Selye János Egyetem Gazdaságtudományi és Informatikai Karának hallgatóinak a tanulmányaik során szakmai gyakorlaton kell részt venniük különböző cégeknél, vállalatoknál vagy szervezeteknél. A gyakorlat nem korlátozódik az utolsó félévre – a gyakorlóhelyeknek ezzel flexibilis lehetőséget nyújtva például arra, hogy a nyári időszak során valós feladattal láthassák el a hozzájuk érkezőket. A közelmúltban elindult, MOL-csoporttal szoros együttműködés is egyike azon lehetőségeknek, ahol gyakorlati tapasztalat szerezhető az egyetemen megszerzett elméleti tudás mellé. A Közép-európai térség e kiemelkedő vállalatcsoportjával kiépített kapcsolat mind a kar és az egyetem, mind a hallgatók szempontjából egy gyümölcsöző lehetőség, amelyet a jövőben szeretnének egyre magasabb szintre emelni.

A kar vezetését örömmel tölti el, hogy a tavalyi évben a Mol-csoportnál szakmai gyakorlaton részt vevő hallgatókról egyértelműen pozitív visszajelzést kaptak a kiértékelő megbeszélésen, de talán legalább annyira fontosnak érzi, hogy az érintett hallgatók is szerfelett elégedettek voltak. A tavaly a Mol-nál gyakorlatozók véleményéből pár gondolat a vállalatnál eltöltött időszakról alább olvasható.

Zsédely Róbert – MOL HR Partner Támogatás

Tanulmányaim alatt leginkább a pénzügyi és a szervezeti ismeretek, valamint a szakmai idegen nyelv került közel hozzám. Nagyon tetszett, hogy a vizsgákon mindig pozitívan értékelték, ha a tananyagot nem szó szerint, hanem saját szavainkkal adtuk vissza. Utólag visszagondolva a féléves beadandók is kiváló lehetőségek voltak a tanultak átismétlése szempontjából.Nagyon hasznosnak tartom, ha az ember kipróbálhatja az elméletben megszerzett tudást a gyakorlatban is. A megtanult ismeretek ezáltal kézzel foghatóbbá válnak. Jómagam főként ki- és beléptetéshez kötődő dokumentumok kezelésével foglalkoztam, illetve különböző oktatásokon vettem részt.“ Róbert az Excel-hez kapcsolódó tudást elsajátította és az SAP alapjaiba is betekintést nyert. A munkavállalókkal és vezetőkkel való kapcsolattartás során kommunikációs készségeit is fejleszthette, valamint megismerte az alapfolyamatokat és a HR szervezeti felépítését. Emellett ellátogatott a vállalat budapesti telephelyeire és részt vett a csapat mindennapi életében.„Fontos az érdeklődés és a szorgalom – és persze szerencse is kell a lehetőségek kiaknázásához. Érdemes követni a választott szakterülethez kötődő újdonságokat, így nem marad le senki semmiről!“

Izsák Tilla – MOL IT&D GBS Projekt portfólió menedzsment

Nyáron kezdtem a gyakorlatot a budapesti irodában, amihez előfeltétel volt az angol nyelvtudás és az Excel használata. Izgalmas feladatokat kaptam, a tanév kezdetétől kezdve pedig home office-ban folytathattam tovább. A vezetőim nagyon rugalmasak voltak a beosztásommal kapcsolatban, így órákra is gond nélkül tudtam járni. Nem tudom, hogy csak szerencsém volt-e, de egy nagyon klassz munkaközösség tagja lehettem, továbbá csapatépítőkön és kirándulásokon is teljes körű munkatársként vehettem részt.“ Tilla e-mailben kapta a lehetőséget az egyetemtől. Szeretett volna meglévő informatikai munkatapasztalatai mellé egyéb feladatokat is kipróbálni. Rengeteg adminisztratív feladatot látott el, a kollektíva is nagyon befogadó és segítőkész volt vele. Az alkalmazott informatika szakos hallgatóval olyannyira elégedett volt a cég, hogy tanulmányai végeztével visszavárják őt. „Kíváncsi voltam, milyen egy multinacionális környezetben dolgozni, mivel szeretek új dolgokat tanulni. Nagyon megtetszett, el tudom magam képzelni a jövőben is hasonló pozícióban.“

Vida Enikő – MOL vevő folyószámla

A vállalat kedvelte a fiatal hallgatót, nagyon szorgalmas, érdeklődő, feladatorientált egyént ismerhettek meg benne, akinek munkáját precizitás jellemezte. Feladatai közé tartozott a számviteli törvénynek való megfelelés, a leltározási kötelezettség teljesítése, a kiküldött vevői köröztetések válaszainak feldolgozása. Munkája során betekinthetett az SAP rendszerbe is. Gyorsan elsajátította az információkat és munkájával nagyban segítette az AR terület munkáját a nagy mennyiségű, vevőktől visszaérkezett levelek kapcsán. Enikő az első perctől könnyedén beilleszkedett és otthonosan mozgott a vállalatnál.

Ha Te is szeretnél valódi, kézzel fogható tapasztalatokat szerezni, válaszd a Selye János Egyetem Gazdaságtudományi és Informatikai Karát!

(x)

Top