A megyercsiek méltán büszkék falujukra

MEGYERCS. Ez az 1200 lakosú település frekventált helyet foglal el régiónk nyugati részének vérkeringésében. A tavalyi évben több embert megmozgató rendezvényeket tartottak, ahol mindenki megtapasztalhatta a megyercsiek vendégszeretetét, rátermettségét, szervezői hozzáértését, készségét.

megyercs1

Minden akciójukon ki lehetett volna függeszteni a megtelt táblát, s ez azt bizonyítja, hogy remek az összhang a falu vezetése, a képviselők és a helyi szervezetek és vállalkozók között. Ennek eredménye, hogy ha a faluban valamit rendeznek, szinte borítékolva van a siker. A pünkösdi vigasságok, a falunap, a helyi 11-es rúgó verseny, a Mikulás-ünnepség vagy a legutóbbi falusi disznóvágás eleve sikerre van „ítélve”.

A napokban meglátogattuk Molnár Zoltán polgármestert, aki már kerek tíz éve irányítja a községet. Kíváncsiak voltunk, milyen tervekkel készülnek az új évben. „Számunkra a legfontosabbak az oktatási intézményeink: az iskola, az óvoda fenntartása. Ezenkívül a közterek rendben tartása. Bizonyos célok voltak idáig is, azonban azt kell, hogy mondjam, sok minden múlik az anyagiakon, a testülettel mindig mindent meg tudtunk beszélni, igazán jól működünk. Terveink most is vannak, de ezek a beruházások sajnos pályázatok nélkül nem kivitelezhetőek, ezért fontos, hogy figyeljük a kiírásokat, hogy újra megpróbáljuk a pályázást, mivel tavaly több kiírást visszavontak. Égetően fontos lenne az iskola és az óvoda felújítása, de beszélhetnék a községi hivatal épületéről is. Nagyra értékelem a helyi vállalkozókat, a falu lakosságát, hogy tényleg szó nélkül, példaértékűen segítenek az egyes eseményeken, rendezvényeken. Ezek mind plusz dolgok, melyek által a nehézségeket próbáljuk áthidalni. Jelszavunk: a minimumból kihozni a maximumot!

Molnár Zoltán Megyercs polgármestere

Elmondhatom, hogy nagyon jó kis családias falu vagyunk, s ez lemérhető a közösségi akcióinkon, melyeket idén is szeretnénk kivitelezni. Kezdve a március 15-i koszorúzással, a májfaállítással, folytatva a pünkösdi vigassággal, a hat falu sportnapjával, a falunapi ünnepséggel, a 11-es rúgó versennyel, a tökfesztivállal, az idősek és a jubilánsok köszöntésével, és nem utolsósorban a népszerű szabadtéri Mikulás-ünnepséggel“ – mondta Megyercs polgármestere.

Kép és szöveg: -pint-

Top