A Magyar Népmese Napja

KOMÁROM. Idén harmadszor rendezi meg a magyar népmese napját a Jókai Közművelődési és Múzeum Egyesület. A legnagyobb mesemondó, Benedek Elek születésnapján, azaz szeptember 30-án délután a Kossuth téren várják izgalmas programok a családokat.

magyarnepmese

Keszegh Margit, a Jókai Egyesület elnöke arra kéri a város magyar tannyelvű óvodáit, hogy szeptember 30-án, szerdán a délutáni pihenő előtt olvassák fel a gyerekeknek Benedek Elek egyik tetszőlegesen kiválasztott meséjét. Ugyancsak meseolvasásra biztatja az iskolákat is, hiszen az egyszerre mesélés élménye egyben összetartozásunkat is jelképezi.

Szerda délután 16 órától a Kossuth téren folytatódik a népmese komáromi ünnepe. Mesét olvas Petrécs Anna színművésznő, majd az 50 éves jubileumát ünneplő Munka Utcai Alapiskola tanulói adják elő műsorukat. Kiállítják a tavalyi „mesenapon” készült legsikeresebb gyerekrajzokat, de a szervezők idén is arra biztatják az iskolásokat és ovisokat, hogy hozzanak magukkal egy saját készítésű rajzot, mely egy mesefiguráról készült. A kis alkotók között most is jutalmakat sorsolnak ki: 10 iskolás és 10 óvodás könyvjutalomban részesül, de minden jelenlévő gyerkőc kap egy apró ajándékot.

Szeptember 30-án, délután 16 órától tehát ismét a népmese lesz a középpontban a Kossuth téren, rossz idő esetén a Csemadok székházában (Kossuth tér 3.) zajlik a program.

(d)

Top