A lakosok harmada megkapta a második oltástRégió. Múlt heti adatok szerint a Komárom járásban élők 33,13 százaléka kapta meg a második koronavírus elleni védőoltást is. A járáson belül Komárom kiemelkedik az átoltottság mértékének tekintetében, a komáromiak csaknem 37 százaléka vette fel a 2. vakcinát is.

Nyitra megyében a lakosok 32,52 százaléka kapta meg a második Covid-vakcinát is – derül ki a az egészségügyi minisztérium július 12-i adatokat tartalmazó táblázatából. Az első oltást felvevők aránya 39,1 százalék a megyében – ebbe természetesen beleértendők a második oltáson átesettek is.

A megye járásai között nincs jelentős különbség az oltást felvevők arányában, ugyanakkor elmondható, a Nyitrai, a Vágsellyei és a Komáromi járásokban van a legnagyobb hajlandóság az oltakozásra, melyekben 33 százalék feletti a beoltottak aránya. A Nagytapolcsányi járás viszont a lista végére került, itt a lakosok 28,98 százaléka kapta meg a második oltást is.

Ha járásunk városait nézzük, arányaiban a komáromiak oltatták be magukat a legtöbben, július 12-ig 36,94 százalékuk már a második vakcinát is megkapta. Ezzel szemben leginkább a gútaiak utasítják el az oltást, csak 28,52 százaléknyian vették fel a második vakcinát is. (cs)

(Cikkünk a Delta eheti számában jelent meg.)

Top