A kultúra összeköti EurópátNagykeszi. Szeptember elején a helyi önkormányzat szervezésében nem akármilyen háromnapos eseményre került sor Nagykeszin a helyi sportpályán és a kultúrházban. Az eseményen részt vett a magyarországi Ete és a székelyföldi Etéd község.

Már péntek este elkezdődtek a tartalmas programok. Elsőként egy kézimunka kiállítást tekinthettek meg az érdeklődők, melyen a helyi nyugdíjasok kézimunkái, valamint a fiatalabb nemzedék rajzai, festményei jelezték, hogy tehetségből nincs hiány a faluban. Ezt követően pedig Pécsi Virág Veronika és Lentulay Krisztián közös fellépését tapsolhatta meg a szépszámú közönség. Este nyolc órakor Csóka Lajos polgármester üdvözölte a vendégeket, majd telt ház előtt mutatta be stand-up produkcióját Dombovári István humorista a Showder klubból. A pénteki nap sikerére a Hárompatak zenekar táncháza tette fel a pontot.

nagykeszi1
Szombaton a helyi sportpályán folytatódtak az események. A délelőtt főzőcskével indult, majd egy focimérkőzés következett a Nagykeszi-Csicsó legkisebbjei között. Közben javában folyt az elkészült ételek kóstolgatása. A nap hátralévő részében kvíz az Európai Unióról, a hivatásos tűzoltók bemutatója és az erős emberek produkciói szereztek kellemes perceket  a nézőknek. Délután a helyi önkéntes tűzoltók is remekeltek, majd ezután az I. és II. világháborús emlékművek megkoszorúzása következett. Az esti műsor hamisítatlan rockzenével folytatódott  az ekecsi Paranoi-D zenekar jóvoltából. A dallamos zene kedvelőit minden bizonnyal kielégítette az ABBA-show, valamint az ezt követő Grácia hegedűtrió műsora.

nagykeszi2
Vasárnap délután a Nagykeszi-Lakszakállas bajnoki hozta lázba a közönséget, majd a meccs után az LGT-Revival Band műsorára indulhattak be a rajongók. A megarendezvény Vikidál Gyula fellépésével ért véget.

-pint-, Fotó: Farkas Beáta

Top