A komáromi úszók sikerei az országos bajnokságokon

A nyár közeledtével sorra lezajlottak a C, B  és A diákkategóriák  országos úszóbajnokságai, melyen Komárom város tehetségei nagyszerű eredményekkel büszkélkedhettek.

Június 7. és 8-án  Újvárban került sor a legfiatalabbak (9-10 évesek – C kategória) nyári országos bajnokságára, melyen az addig elért teljesítményeket figyelembe véve a KOMKO klubot Tamara Berkešová (10), Dikácz Bence (10), Patus Keve (10) és Viktor Kardhordó (9)képviselte.  A rendkívül erős és nagyszámú mezőnyben (úszószámonként átlagosan az ország 25-30 legjobbja állt rajthoz)  Dikácz Bence 100 m vegyes-úszásban aranyérmet, 100 m illetve 200 m mellúszásban egy-egy ezüstérmet szerzett, továbbá más úszószámokban egy negyedik, egy ötödik, két hatodik és egy nyolcadik helyezést ért el. Viktor Kardhordó 400 m gyorsúszásban  ezüstérmet szerzett, továbbá háromszor az  ötödik, és egyszer a 15. helyen végzett. Tamara Berkešová egy negyedik, két ötödik, egy hetedik és egy kilencedik helyezést ért el.  Patus Keve kétszer a hatodik helyen végzett, egyszer hetedik,  kétszer tizenkettedik, továbbá tizenhetedik és tizenkilencedik helyezést ért el.  A négy fiatal úszó majd minden számban egyéni legjobb időt úszott, ezzel is igazolva, hogy továbbra is az ország élmezőnyébe tartoznak.

uszasFotó: Bielik Kevin (középen)

A B diákkategória  úszóinak (11-12 éves korosztály) országos bajnokságára Kassán került sor  június 20 és 22 között. A háromnapos versenyen a KOMKO úszóklubot Bielik Kevin (12) és Richard Kardhordó (11) képviselte.  Kevin 8 rajtja az egyes futamok végén 8 aranyéremmel végződött  (100, 200, 400, 800 m gyorsúszás, 100 és 200 m mellúszás, 200 és 400 m vegyes-úszás), ráadásul nyolcszáz méteren korosztályos országos csúcsot is javított. Richard Kardhordó szintén remekül  teljesített, 100 és 200 m mellúszásban aranyérmet szerzett a 11 éves korosztályban, továbbá egy negyedik, egy ötödik, két hatodik, egy hetedik, egy kilencedik és egy tizedik helyezést ért el a szintén nagyszámú és erős mezőnyben. A KOMKO úszóklub összesítve a 10 megszerzett aranyéremmel a B kategória  24 úszóklubja  kozul a kiváló második helyet szerezte meg.

Ugyanezen a versenyen egy másik komáromi klub, a Delta növendékei is rajthoz álltak. Michal Knihár védencei  közül saját fia, ifj. Michal Knihár 200 méter pillangóban szerzett bronzérmet, továbbá egy negyedik, egy ötödik, egy kilencedik és egy tizenhatodik helyezést csípett el. Udvardi László 12. lett száz méter mellúszásban.

Nem szabad megfeledkezni az A kategória (13-14 éves korosztály)egyetlen komáromi úszójáról, Adela Čéryováról , aki június 14-én Zsolnán  400 m vegyes-úszásban 12., 200 m hátúszásban pedig 22. helyen végzett, jócskán megjavítva saját legjobb idejét.

(KGD)

Top