A kihívásokat csakis közösen lehet megoldani

EKEL. A kétezres évektől kezdődően nagyot fejlődött ez a több mint 1500 lakosú község, melynek lakótömbjeit, futball stadionját, de magát a községi hivatal épületét is jó néhány település megirigyelhetné.

ekel

Ma már a falu nevének hallatán az embereknek egy gondozott, modern község jut az eszébe. A települést immáron 16. éve Fekete Iveta polgármester irányítja, aki a 2018-as tervekről, elképzelésekről így nyilatkozott: „Idén a legnagyobb feladatunk a szeméttelep lefedése lesz. Erre kell megfelelő anyagi forrásokat találnunk. Amellett, hogy el tudjuk végezni a lakosok felé nyújtott szolgáltatásokat, szükségünk lenne a géppark felújítására. Természetesen odafigyelünk a különböző pályázati felhívásokra, mivel a nagyobb horderejű tervek csakis sikeres projektek által valósíthatók meg. Itt említeném meg a tűzoltószertárunk átépítésére és bővítésére beadott beadványunkat. Reméljük, hogy pozitívan bírálják el, hiszen az önkéntes tűzoltóink rászolgálnak arra, hogy egy modern épületben dolgozhassanak. Ezenkívül biztosítani kell az intézményeink működését, valamint a tevékenykedő szervezeteink támogatását” – mondta a polgármester.

Fekete Iveta Ekel polgármestere2017„Terveink részét képezi a közösségi programjaink megvalósítása is. Február 17-én indulunk a II. Falusi disznóvágás és kolbásztöltő versennyel. Ugyanebben a hónapban sorra tartják majd az évzáróikat a faluban működő szervezetek, melyek nagyban besegítenek a helyi rendezvények sikeres lebonyolításában. Június 16-án tartjuk az ekeli falunapot, majd ezt követi július végén, augusztus elején a III. Családi nap. Ősszel pedig a 22. Hetényi János Napok és az idősek napja kerül megrendezésre. Idén is fogadjuk az újszülötteket és megünnepeljük a jubilánsainkat, emellett köszöntjük az ezüst-, az arany- és a gyémántlakodalmas házaspárokat. Az év vége felé pedig a szokásos programjaink lebonyolítására kerül sor, így a mézeskalácssütésre és a falukarácsonyra” –sorolta Fekete Iveta.

Ekel község polgármesterénél is érdeklődtünk, megpályázza-e az őszi önkormányzati választáson a polgármesteri széket. A kérdésre ekképpen reagált: „Igen, indulok, mivel még sok tennivalónk van a falunkban, és a jól működő szervezetekkel, a lakossággal, valamint tettre kész képviselő-testülettel úgy érzem az elkövetkezendő négy év alatt több elképzelésünket meg lehet valósítani a lakosaink javát szolgálva” – mondta határozottan a polgármester.

Pint Sándor

Top