A KFC jövőre egy osztállyal feljebb folytatja

A KFC sikeresen zárta a szezont, ezzel felkerült a harmadik ligába. Baráth Györggyel, a klub elnökével és Ipóth Szilárddal, a csapat orvosával beszélgettünk.

A szezon elején számított arra, hogy sikerül a feljutás?
Amikor megtudtam, hogy az első négy csapatnak reális esélye van erre, éreztem, hogy mi is köztük leszünk. Persze, ha minden maradt volna a régiben, akkor is mindent megtettünk volna a siker érdekében.

Mennyire bánja, hogy végül azért a bajnoki cím nem jött össze?
Megmondom őszintén, ez engem annyira nem zavar.  Mentünk a céljaink felé, fiainkat teljes mellszélességgel támogattuk a minél jobb eredmény érdekében. Meg kell jegyeznem, hogy olyan őszt produkáltunk, melyre itt még nem volt példa. Az összes megszerezhető pontból csupán kettőt hullajtottunk el, ebből fakadóan nyugodtabban várhattuk a tavaszt. Idén már kevésbé mutattunk szép játékot, a szurkolókat nem sikerült annyira kiszolgálni.

Mi lehetett az oka annak, hogy idegenben jobban teljesített a csapat, mint hazai környezetben?
Az idei játékstílusunk egyik fő eleme a labdatartás volt, viszont a saját stadionunkban támadásokkal, gólokkal kellett megörvendeztetnünk a közönséget. Többször is előfordult, hogy egy-egy kontrának köszönhetően hátrányba kerültünk. A gárda ettől persze ideges lett, és innentől borítékolható volt a kudarc. Az év csapatába viszont mi adtuk a legtöbb játékost, ezért úgy gondolom, jó taktikát választottunk, hiszen az a technikásabb játékosoknak kedvezett.

A stílust az edző alakítja ki. Gyurenka Istvánnal tervezik a jövőt is?
Sajnos két hete saját maga mondott le a lehetőségről, ugyanis nem tudja összeegyeztetni a magánéletével a nagycsapat vezetését. A jövőben a fiatalokkal foglalkozik majd, célunk a második vonalba való feljutás.

Milyen elvárásokat fűz a következő idényhez?
Amennyiben sikerülne az első hat között zárni az idényt, azzal én már nagyon elégedett lennék. Ehhez persze tovább kell építeni a csapatot, még több szponzor bevonásával. Amennyiben második ligás álmaink lesznek, növelnünk fog kelleni az anyagi lehetőségeinket. Már a harmadik vonalban is gyorsabb, pontosabb játékra lesz szükség, ehhez meg kell találni a megfelelő embereket.

A szurkolók kedvenc szezonközi időtöltése a jövővel kapcsolatos találgatások. Milyen személyi változások várhatóak? Van már valami konkrétum?
Majdnem biztos az új edző kiléte, aki az utolsó mérkőzéseken személyesen is megtekintette a csapatot. Egy fiatal, ambíciózus, fociőrült emberről van szó. Róla egyelőre többet nem mondanék. Ami az együttest illeti: Több kölcsönszerződés is lejár. Vannak, akikkel nem is szeretnénk ezt meghosszabbítani. Körülbelül négy új arcra van kilátás, de még zajlanak a tárgyalások. Főleg a csatársort szeretnénk megerősíteni, hiszen a bajnokság végére elfogytunk, jóformán védőkkel ostromoltuk az ellenfél kapuját. Például Szórád Csabi ennek köszönhetően is lett az év játékosa, hiszen védőként rúgott 12 gólt. Mondtam is viccesen Gorannak (Antunovič), hogy ha az ő neve mellett is legalább 10 találat díszelegne, biztosan elvinné egy extraligás csapat.

Apropó Antunovič. Ő marad?
Nem kizárt, de természetesen ha magasabb szinten lesznek lehetőségei, akkor el fogjuk engdeni, sőt, örülni is fogunk neki. Fiatal, tehetséges emberről van szó, nem szabad gátolni a fejlődésben.

Nyakunkon tehát a harmadik vonal, a jövőben pedig még nemesebb célok kerültek a terítékre. Terveznek-e fejlesztéseket a stadionban?
Megállás nélkül azon dolgozunk, hogy több pénzünk legyen. Jelenleg eljutottunk oda, hogy a játékhoz megfelelő minőségű pályát tudunk biztosítani. A hátul fekvő edzőteret is rendberakjuk, a fiatalok szempontjából ez is jó hír, hiszen minden korosztályra jut egy alakulatunk. Természetesen szövetségi forrásokat is igénybe vennénk a stadion-felújítási terv keretein belül, de már le vannak osztva a lapok. Ígéretet kaptunk viszont, hogy amennyiben valaki nem él a lehetőséggel, úgy Komárom lesz a beugró. Egy kis szerencsével komoly felújítási munkálatokat is elvégezhetnénk. Jövőre kilátásban van egy műfüves pálya is, meglátjuk, sikerül-e összehozni!

Köszönjük a beszélgetést és a sok jövőbeni sikert kívánunk!
Enyém a megtiszteltetés! Szeretném megköszönni minden egyes támogatónknak ezt a jól sikerült évet, név szerint: Com-therm, Škoda – Heloro, Winery corp, Com-Klima, Motor Car, C Motors , Remont Slovakia, Darton, Lafer, Rieker, Panachem, GLS Webdesign, SlovaKENT, SAM, REAL-K, K.T. és persze nem utolsó sorban Komárom városának, a képviselőknek, és a Comorra Servisnek, akivel nagyon jól együtt tudunk működni.

Ipóth Szilárdot is megkértük, értékelje az elmúlt szezont:

“Csapatorvosként, és a szakmai stáb egyik legrégebben tevékenykedő(13 éve) tagjaként megéltem már pár évet a gárda mellett, és nyugodtan kijelenthetem, hogy klubunk most van a legjobb kezekben. Pár éve ugyan volt egy időszakom, amikor több okból is terhes volt számomra a betöltött funkcióm, de most újra jó a hangulat, és élvezet ezekkel az emberekkel együtt dolgozni. Természetesen köszönet illet mindenkit, aki csak egy picit is részt vesz ebben az egészben. Hálásak vagyunk a szülőknek, akik a KFC-be íratják gyermekeiket, de ott van például hű támaszunk is, a Gruppo Porcaccioni szurkolócsoport.

Nagyon sikeres szezonon vagyunk túl. Szeretem a statisztikákat, és ezek alapján elmondhatom, hogy egyedülálló őszt produkáltunk. A tavasz ugyan némileg gyengébbre sikeredett, de kiszámoltam, hogy ha ősszel is hasonlóan teljesítünk, akkor is meglett volna a feljutás. Az elkövetkező pár évben a fiatalokra kell jobban koncentrálni. Az U13-as, és az U15-ös csapataink még mindig versenyben vannak a második ligába való feljutásért zajló küzdelemben. Nagyon bízom abban, hogy végül össze is jön nekik. A serdülőknél is jó lenne feljebb lépni. Ha már ez megvan, akkor el lehet kezdeni nagyokat álmodni.

(KGD)

Top