A KFC felújítaná a röpicsarnokot

Komárom. A városi képviselők múlt héten jóváhagyták, hogy a KFC – egyelőre átmeneti jelleggel – kikölcsönözze a leromlott műszaki állapotú röplabdacsarnokot, mely közvetlenül a futballklub által használat terület mellett helyezkedik el.

Egy 2021-es határozat értelmében a VK Spartak SJE Komárom röplabdaklub vehette volna bérbe az ingatlant, melyet ennek fejében felújított volna. A klubnak azonban nem sikerült külső forrást találnia a felújítás finanszírozására, így elállt a bérbevételtől. A klub a Selye János Egyetem tornatermét használja.

Most viszont a Komáromi Football Club fordult kérvénnyel a városhoz, melyben kéri a röplabdacsarnok bérbevételét 30 évre. A bérleti díj fejében a klub felújítaná a csarnokot, üzemeltetné és a bérlet lejárta után természetesen újra a város használhatná.

A képviselők egyelőre csak egy átmeneti kölcsönzést hagytak jóvá jövő év szeptemberével bezárólag. A klub ez alatt az idő alatt kijavítaná a használatot akadályozó legnagyobb hibákat – beázó tető, tönkrement padló –, illetve felmérné, hogy hosszabb távon milyen felújításokat és fejlesztéseket kellene elvégezni. Ekkor újra napirendre kerülne a téma, immár a hosszú távú bérbeadásról, annak feltételeiről. A klub öltözőket alakítana ki az épületben, illetve további edzéslehetőségeket biztosítana. A KFC abban bízik, sikerül külső forrást szereznie a szükséges fejlesztésekre.

Rendben halad a stadionfelújítás

Bende István, a KFC vezetőségébe delegált városi képviselő elmondta, rendben, a tervek szerint halad a stadionfelújítás. Vélhetően a jövő nyáron befejeződik, és a klub már egy teljesen megújult komplexumban játszhatja a következő szezon hazai mérkőzéseit – tekintve, hogy a komáromiak vezetik a második osztály bajnokságát, az is megeshet, hogy már a legfelsőbb osztályban. Elhangzott, hogy kifejezetten jó az együttműködés a kommunikáció a KFC és a városvezetés között, ami a néhány évvel ezelőtti „izmozáshoz“ képest komoly előrelépés.

Jelenleg már a főépület – főtribün – tetejét építik, miközben a lelátók alapozása is gőzerővel folyik. Maga a pálya gyakorlatilag elkészült.

(cs)

Terv szerint épül az új stadion
Radványi: Komáromból nyugdíjba? Nem bánnám!
Nincs több akadály, kezdődik a stadionépítés
Beköltözhet a röplabdaklub a röpicsarnokba
Ilyen lesz a KFC új stadionja

Top