Terv szerint épül az új stadion

Komárom. Az ütemtervnek megfelelően halad a Komáromi Football Club stadionjának teljes körű felújítása. Befejeződött a lelátói földkaréjok elbontása, a tereprendezés, részben a pálya megemelése is megtörtént – jelenleg a pálya felújítása folytatódik, párhuzamosan néhány más munkálattal.

Mint korábban megírtuk, május közepén kezdődött meg a KFC stadionjának átépítése – gyakorlatilag egy új stadion építése. Első lépésként kiürítették az épületeket, eltávolították a kerítéseket, a zavaró fákat, objektumokat, majd június közepén elkezdték a pályát körülölelő lelátók – a betonelemek és a földsáncok – elbontását, továbbá a kapuk, a kispadok elszállítását. Mostanra megemelték a pályát is, a főtribünről eltávolították a székeket, illetve különböző vaskonstrukciókat – az épület a felújítást és átépítést követően a stadion szerves része marad.

A későbbiekben a fémszerkezetű lelátók építésére kerül sor, U-alakban. A stadion rekonstrukciója a főépület átépítésével zárul – az öltözők és mindazon fejlesztések prioritást élveznek, amelyek az előírások szerint elengedhetetlenek egy II. ligás mérkőzés megrendezéséhez. A klub vezetése ugyanis azt szeretné, hogy minél hamarabb lehessen újra hazai bajnokit rendezni Komáromban, akár már a következő idény tavaszán. Mivel egyelőre bőven sikerül tartani az ütemtervet, erre jó esély mutatkozik.

A stadionfelújítás kivitelezője a Skupinka SK2 elnevezésű konzorcium, melynek vezető partnere az észak-komáromi székhelyű Delaty 9 Project s.r.o., másik tagja pedig a felcsúti Fejér-B.Á.L. Építő és Szolgáltató Zrt. Mindkét társaság komoly tapasztalatokkal rendelkezik a stadionépítés terén.

(d)

Bontják a KFC stadionját
Radványi: Komáromból nyugdíjba? Nem bánnám!
Nincs több akadály, kezdődik a stadionépítés

Top