A jubileumi TAT sikere

Egy év után újra gáláztak a TATosok, hiszen május elején került sor a TAT X. szériájának gálaműsorára a gútai művelődési központ színháztermében. A jubileumi rendezvény ismét hozott valami újat a sorozat és a Cool Club Slovakia polgári társulás életében.

A 150 perces ünnepi műsorban, az elmúlt évek szokásaihoz híven sorra bemutatkoztak a jubielumi TAT szereplői, akik 2-2 dallal léptek színpadra. Keszegh Vivien, Pinke Vivien, Bánházi Dóra, Sóki Csilla és Szalai Arnold produkciói bebizonyították, hogy ebben a szériában olyan tehetséges fiatalok szerepeltek, akikre méltán lehetnek büszkék a sorozat szervezői.

Sóki Csilla nyerte a X

A közreműködők két fellépése között vendégszereplők színesítették a gála műsorát. Mészáros Tamás, 2011-es győztes két saját számmal lépett színpadra. A gála állandó fellépői, egyben a sorozatok nélkülözhetetlen szereplői, a perbetei Margaret mazsorett és táncklub három csoportja hat alkalommal jobbnál jobb produkcióval szórakozatatta a publikumot. A közelmúltban megalakult Felvidéki Lányok Társulatának tagjai szintén gazdagították a programot. Bús Anikó, az első sorozat felfedezettje két világslágerrel járult hozzá az ünnepléshez. Benyó Erika saját dalát mutatta be, majd Pálovics Claudia tánc kíséretében énekelt el egy ismert világslágert. Pasztorek Cynthia egy régi magyar dallal, majd ezt követően Zvoncsár Nikolas társaságában egy néptánccal érzékeltette kivételes tehetségét. Két gútai táncformációt is megtapsolhatott a közönség. Tóth Karola, Juhász Bernadett, Román Ramóna, Fördős Nikolett Viktória és Zsolnai László hastánc produkcióját, majd Keszegh Zsóka, Vajlik Viktória, Nagy Viktória, Kubicsek Vivien, Bendyik Chiara, Cserná Laura és Zsolnai Dóra előadását.

Az est műsorvezetői Babos Kitti, az első sorozat bemondó kategóriájának győztese, valamint Sukola Tamás, a sorozat főszervezője, énekes-rendezvényszervező voltak. Végül az eredményhirdetésnél kiderült, ki nyerte a jubileumi TAT versenyét. A zsűri döntése alapján a győztes a Kicsind színeiben induló Sóki Csilla lett, aki Pécsváradi Zoltántól egy új dal feléneklésének lehetőségét is megkapta. A jubileumi gála megfelelő alkalom volt arra is, hogy átadásra kerüljön a Cool Club Slovakia első nívódíja, amelyet az amatőr kultúra aktív műveléséért és ápolásáért ítélnek oda minden évben egy-egy arra érdemes személynek. A nívódíj adományozója és alkotója az ifjúságfalvai Angyal Titusz művészkovács volt. A TAT első nívódíját a perbetei kultúrház igazgatónője, Ádámka Erika vehette át.

-pint-
Fotó: Kiss Gergely

Top