A jövőt építik Izsán

Izsa

Az elmúlt években a község vezetése és a lakosai együtt sokat tettek annak érdekében, hogy új lendületet hozzanak a település életébe. Szociális lakásokat adtak át, felépült a múzeum, megszépítették az utcákat, átépítették a szociális helyiséget a futballpályán, korszerűsítették a fűtést az óvodában, átalakították a falunapot, ami nagy sikert aratott Kokasfesztivál címen.

„Én csak derűsen tudok a jövőbe tekinteni“ – kezdte tájékoztatását a község polgármestere, Domin István. „Az elért sikerek kis mozaikokként tevődnek össze. Sok ember munkája van mögötte. Még több pályázatot fogunk beadni. Létre szeretnénk hozni egy európai települést itt a Duna mellett, melynek az alapköveit már leraktuk. A Vág, Duna, Ipoly Eurorégió elnökeként újabb pályázatot nyújtottunk be a Párkány–Karva, illetve Csicsó–Komárom bicikliutak megtervezésére.

Elismerem, voltak olyan terveim is, amelyre nem maradt idő. Rossz állapotban vannak járdáink, amit nagyon helyesen a falugyűlésen sokan meg is jegyeztek. Szükség van a község új arculatának megtervezésére. Gondolok itt például a Komáromi út mély árkaira, rossz buszmegállóira. Modern technológiával sikerülhet az árkokat helyettesíteni, hogy a vizet elvezessék és a rezgéseket tompítsák, és ne legyenek annyira balesetveszélyesek. A járdák javítására saját erőből térköveket gyártunk, melyeket először a temetőben rakunk le a régi rossz út helyett. Már láthatják is munkánk eredményét, ha arra járnak. Folytatni fogjuk a többi járdaszakasz kicserélését is ezzel a módszerrel. A víztisztító bővítését nem sikerült egyelőre megvalósítani. Ezzel párhuzamosan a kanalizációt sem tudjuk folytatni. Meg kell oldanunk a Tóth Kurucz János utca esővízelvezetését is. Folytatni kívánom a közterületek biztonságosabbá tételét a kamerarendszer bővítésével. Pár évvel ezelőtt még nem gondoltuk volna, hogy lehet nekünk is térfigyelő rendszerünk, ingyenes wifi szolgáltatásunk vagy új kábeltévé szolgáltatónk, új kamerával felszerelve, hangszigetelt stúdióban. De most már van.

Végezetül pedig szeretnék beszámolni az új központunkat, a Szent Erzsébet teret érintő tervekről. Az építkezési engedély kiadása után felépül 2 db 7 lakásos egység, melyek megvásárolhatóak lesznek. Velük szemben pedig megépül a Szent Erzsébet Szépkorúak Otthona, melyben helyet kapnak nyugdíjasaink, akik nem kívánnak Izsáról elmenni más településre. Gondoskodni szeretnénk róluk, nem pedig elfelejtkezni. Ebben az épületben kap majd helyet a 2 orvosi rendelő, a gyógyszertár és a posta is“ – zárta nyilatkozatát a polgármester.

Kép és szöveg: miriák

Top