A gellériek hosszú távon gondolkodnak

A kis lakosságszámmal rendelkező Gellérről egyre többet hallani régiónkban. Ez köszönhető elsősorban a helyi önkormányzat céltudatos munkájának, programjainak, no meg az itt élő emberek akaraterejének és összefogásának. Talán ezért nem is meglepő, hogy az utóbbi időkben számos olyan rendezvény valósult meg ebben a községben, melyekre a környékbeli falvakból is jöttek érdeklődők. Sok mindenre büszkék lehetnek a gellériek az eddig elért eredményeik alapján. 

Rácz László Gellér polgármestere
Az elmúlt héten a 2015-ös tervekről kérdeztük Rácz Lászlót, Gellér első emberét, akinek a helybeliek újabb négy évet szavaztak meg. „Mindjárt az elején szeretném leszögezni, hogy az éves tervet a képviselőtestület a négy éves fejlesztési elképzelések alapján a februári gyűlésen hagyja majd jóvá. Ezek a projektek vagy tervek elsősorban pénzfüggőek, de természetesen függnek a pályázatok sikerességétől is. Mindenesetre az előttünk álló újabb négy év sürgető feladata lehet, mintegy húzóprogram, az óvoda felújítása, az épület előtti tér burkolatának elkészítése, valamint a főútról a komplex esővíz-elvezetése. A másik ilyen feladat a szabadtéri színpad megépítése. Évek óta a községi hivatal és kultúrház előtti téren rendezzük az eseményeinket, mely több okból sem megfelelő, ezért gondoltunk arra, hogy egy zártabb, biztonságosabb kültéri területen oldjuk meg ezt a problémát. Ha elkészül majd a szabadtéri színpad, akkor egy sor kulturális eseménynek és rendezvénynek adhatunk otthont. Erre találtunk egy megfelelő területet közvetlenül a faluház szomszédságában. További terveinkben szerepel a temetőkerítés hátsó részének a komplex felújítása. Ezenkívül a helyi hangosbeszélő teljes cseréje is napirenden van. Az építkezések megkezdéséről és fontossági sorrendjéről az anyagi források biztosításának függvényében a képviselő-testület dönt.

Természetesen a minden évben megrendezett akcióinkat sem szeretnénk elhanyagolni. Ilyen például a gellériek körében népszerű borkóstoló verseny, a júliusban sorra kerülő falunapi ünnepség, valamint az augusztusi horgászverseny. Mivel jól működik a helyi Csemadok szervezete, sokszor ők is hozzájárulnak a közösségi rendezvények lebonyolításához. A többi szervezet, pl. a nyugdíjasklub, a sportszervezet vagy a GHT is nagy részt vállalnak a rendezvények szervezéséből. Reméljük, hogy az emberek a társadalmi, kulturális és sportrendezvényeinken jól érzik majd magukat, és ezáltal még szorosabbá kovácsolódik a közösség összetartó ereje“ – mondta zárszóként Rácz László, Gellér polgármestere.

Pint Sándor

Top