A Felvidéken Élő Fradisták idén is jótékonykodtakŠvarba Ferenc, a hetényi futballklub alelnöke régiónkban közismert Fradi-szurkoló, nemrég pedig megalapította a Felvidéken Élő Fradisták csoportosulást. Mint minden évben, idén decemberben is olyan ajándékok, felajánlások gyűjtögetésével foglalkozott, melyeket a komáromi kórház gyermekosztályának ajánlott fel.

jotekony fradi

Ezúttal Gergely Mihály, volt válogatott vízilabdázó is csatlakozott a jó ügyhöz, ezzel is népszerűsítve az akciót. A jótevők játékokkal, könyvekkel, ruhákkal, édességekkel és gyümölccsel örvendeztették meg a lábadozó gyermekeket.

A komáromi gyermekosztály évente több, mint ezer gyermeket lát el, ezért különösen fontos, hogy olyan atmoszféra teremtődjön, ami segíti a gyógyulásukat. Az osztályon dolgozók ezért nagy odafigyeléssel, különböző játékokkal igyekeznek jobbá tenni a kis betegek napjait.

“Nagyon örömteli, hogy a sportolók és a szurkolók közt is több olyan ember van, akik hatalmas szívvel rendelkeznek. A páciensek, az itt dolgozók és a kórház nevében is meg szeretném köszönni az adományokat” – mondta Mário Kochan, a gyermekosztály főorvosa.

Švarba Ferenc ötletgazda elmondta, hogy a komáromi kórházon kívül még más szlovákiai és magyarországi intézménybe is sikerült ajándékot vinni. “Talán pont a gyermekek azok, akik a legnehezebben viselik el a kórházi kezelést, ezért is ők a kedvezményezettek. Nagyon fontos, hogy a lehető legjobb hangulatban töltsék el a kényszerpihenőt, ezek az ajándékok pedig pontosan ezt szolgálják” – összegezte a történteket a Felvidéken Élő Fradisták csoport alapítója.

(d)

(Cikkünk a Delta december 19-i számában jelent meg.)

Top