A Csendes éjjel ért véget a Kantha Dóra Alapítvány jótékonysági műsora

Megható műsor, adakozó közönség és számtalan ajándék jellemezte a Kantha Dóra Alapítvány 12. jótékonysági karácsonyi műsoros estjét a 12. hónap 12. napján. Táncosok, énekesek, hangszeres szólisták léptek egymás után a városi művelődési központ színpadára, miután Kantha Mária ügyvivő és František Petr, a Művészeti Alapiskola igazgatója megnyitották a programot.

Kantha Mária a megajándékozott gyermekekkel

„Jó érzés, hogy elmondhatom, vannak olyan gyermekek, akiknek segítettünk, és meggyógyultak” – nyilatkozta a Deltának Kantha Mária. „Sok beteg gyermeknél mindjárt az első látogatás, az első beszélgetés után mutatom, hogy Dórika ránk mosolyog, ezzel erőt ad a kisgyermeknek. Van egy olyan kisugárzása, hogy el kellett fogadnunk, Dórának ez volt a küldetése. Ő irányít bennünket, kinek segítsünk; kit, hogyan támogassunk, melyik kis betegről nem szabad megfeledkeznünk” – tette hozzá a jótékonysági karácsonyi műsoros est főszervezője.

Kiderült, legnagyobb bevételük az adó két százalékának az átutalásából származik, ez az idén több mint 5 000 eurót tett ki. A jótékonysági est belépődíja tetszőleges volt, mindenki a képességeihez mérten segíthetett. „Azt szeretném, ha megtelne a nézőtér, és kifejeznénk, Dórika itt van velünk és segítünk a többieknek” – tudatta Kantha Mária kiemelve, az idén 15 éves alapítvány 280 000 eurót gyűjtött és adományozott pénzben vagy tárgyi ajándékként rákbeteg valamint súlyosan egészségkárosodott gyermekek gyógyítására, családjuk megsegítésére és a velük foglalkozó intézményeknek.

Az idén 2000 eurót kapott a Kantha Dóra Alapítványtól a Bátor Tábor Alapítvány a szlovákiai gyermekek utazási költségeire, 5000 eurót a Pozsonyi Egyetemi Kórház Gyermek Onkológiai Klinikája a nappali klinika megvalósítására, 300-300 eurót pedig a klinika alapiskolája és óvodája az arteterápiával kapcsolatos kiadásokra. Az adományokat doc. MUDr. Daniela Seinová vette át Kantha Máriától. Ezenkívül az alapítvány tíz gyermeket megajándékozott azok közül, akiket évek óta támogat. Ajándékcsomagjukban volt mesekönyv, DVD és plüssjáték. Ajándékot juttatott az alapítvány a komáromi kórháznak is.

Kantha Dora

Borovicza Boglárka vezette az estet, melyet Derzsi György színész, rendező, zeneszerző, énekes fellépése nyitott, majd a Művészeti Alapiskola zene- és tánc-szakos tanulóinak műsora következett, melyet Kalmár Beáta igazgatóhelyettes állított össze, és Marína Opálková valamint Szebellai Dániel konferáltak. A tehetséges növendékek után Prágay Marianna zongorázott, Farkas Mónika énekelt. Búcsúzóul a Vadkerti Imre, Zsapka Attila, Sipos Dávid Trió – miután több számot énekeltek – az előttük szerepelt Bertók Tiborral és ifjabb Bertók Tibor hegedűművésszel közösen adták elő a Csendes éj című dalt.

A jótékonysági műsoros est végén kiderült: a helyszínen 1 316 euró és 2610 forint gyűlt össze.

Bárány János,
Fotó: Nagy Tivadar

Top